Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 08:00 2 749 2

Десетки блокирани в Ришкия и Хаинбозкия проходи (обновена)

  • ришки проход-
  • хаинбоаз-
  • сняг
Десетки блокирани в Ришкия и Хаинбозкия проходи (обновена) - 1
БГНЕС

Десетки хора, автомобили и камиони са блокирани в Ришкия и Хаинбозкия проходи.

50-60 автомобила са блокирана в Ришкия проход. През цялата нощ там е вилняла снежна буря. Шофьорите са подали сигнал на телефон 112, но все още помощ не е изпратена. Колите не могат да продължат пътя си, тъй като са се образували снегонавявания.

Проходът Хаинбоаз е затворен за движение. От късно снощи се е образувала километрична опашка в района, съобщи слушател на Дарик. Все още не е изпратена почистваща техника.

 

Шест автобуса с румънски туристи са закъсали в района на Предела в Прохода на републиката тази нощ. Там дебелината на снежната покривка достига 60 сантиметра. Екипи на полицията и Гражданска защита пътуват в помощ на бедстващите, но връзката с тях е затруднена, защото в района няма покритие от мобилен оператор, съобщи областният управител на Велико Търново.

Въпреки усилията на пътните служби, почистването на главните пътища от Велико Търново за Стара Загора и Търговище е силно затруднено. Непрекъснатият снеговалеж и множеството начупени дървета и клони, които са нападали по пътните платна, блокират работата на почистващата техника.   

Слушатели на Дарик сигнализираха, че на много места в страната има непроходими пътища, няма представители на отговорните институции, които да дават необходимата информация, да предупреждават или направо да отклоняват движението.

Пътнически влак, който е тръгнал в 16.30 часа в понеделник от Стара Загора за Габрово, е блокиран по пътя от паднали дървета, съобщи слушател на Дарик. Информацията все още не е потвърдена от БДЖ.

Два автобуса са закъсали между селата Моравица и Кавлак, община Антоново, на пътя София - Варна. На пътя има и закъсали товарни автомобили. В момента екипи от Търговище и Омуртаг работят в района.

И днес остава в сила предупреждението за лошо време в Източна България. Училищата във Варна няма да работят.

От вчера на обяд Манол Митев, неговата съпруга и сина му са закъсали в района на Стара река в Сливенския Балкан заради обилния снеговалеж. Тази нощ е свършило и горивото в автомобила им и те не могат да се отопляват. Нямат вода и храна. 

В пряк телефонен разговор Манол Митев съобщи за bTV, че е сигнализирал на Гражданска защита, откъдето са изпратили спасителен екип, но и той е претърпял повреда. В момента друг екип пътува към мястото, където е блокирано семейството, като се очаква да пристигне там всеки момент. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vankata

    0 0 Отговор
    ЗИМАТА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ИЗНЕНАДА
  • 2 xxxxx

    0 0 Отговор
    Какво значи зимата ни изненада? Изненада ще е ако падне половин метър сняг юни или юли, но да се казва че след средата на октомври месец ни е изненадала зимата си е направо престъпление. Всеки който ще минава планински проход трябва поне вериги да си носи, дори и да е със летни гуми пак ще мине.
    А това че много хора не знаят как да карат през зимата и тръгват неподготвени е друг въпрос.
    Затова веригите винаги в багажника и зимата на път винаги с пълен резервоар.