Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 11:44 1 227 0

Арестантите в спецсъда зад бронирано стъкло

  • спецсъд-
  • сграда
Арестантите в спецсъда зад бронирано стъкло - 1
Снимка: БГНЕС

Официално откриха новата сграда на спецсъда. Специализираните структури, които трябва да заработят от началото на следващата година, ще се помещават на ул. "Черковна" в София, в сградата, която първо беше построена за Военното контраразузнаване, след това в нея се помещаваше ДАНС, а по-късно ДКСИ, предаде БГНЕС. Спецсъдът ще се помещава в 5 заседателни зали. Една от тях – най-голямата, е оборудвана със специално помещение, където ще седят арестантите по време на процеса. То е изградено от бронирани стъкла. В нито един съд в България към момента няма такова помещение.

„Когато има решетки, в страните от западна Европа подсъдимите се оплакват, че по този начин се нарушава достойнството им, защото изглеждат като в клетки, обясни и.д. министър на правосъдието Христо Ангелов, цитиран от „Стандарт Нюз“. „Стъклото, зад което ще седят подсъдимите, е предвидено от мерките за сигурност на съдебна охрана. Залите са достатъчно за разглеждане на подобен тип дела, ако има необходимост, може да бъде пристроена още една постройка”, уточни Ангелов. 

За всички магистрати на щат са осигурени кабинети. Те ще бъдат по двама в стая. „Обзавеждането е задължение на Висшия съдебен съвет и на специализираните структури. Започнали са процедурите по проектите и изпълнението. Работата на спецсъда трябва да започне на 1 януари 2012 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА