9 Ноември, 2011 12:14 891 0

Дават 2,5 млн. лв. за спецарест

  • спецсъд-
  • арест-
  • специализирана прокуратура-
  • всс

Мингова: Може да има нов конкурс за избор на председател на СГС

Дават 2,5 млн. лв. за спецарест - 1
Снимка: БГНЕС

2,5 млн. лв. ще бъдат отпуснати за изграждането на арест за нужните на новите специализирани съдилища и прокуратури, които от януари догодина ще заработят по дела за тежка организирана престъпност и корупция. Решение за това гласува днес Висшият съдебен съвет /ВСС/, което бе внесено от ресорната бюджетна комисия. Средствата идват от бюджета на съдебната власт и се дават, тъй като няма да бъдат усвоени до края на годината.

Преди около месец бе открита сградата на спецсъда, която се намира на ул. „Черковна“ в столицата, където преди това се помещаваше ДАНС. В сградата има пет заседателни зали, а новост в тях са специалните бронирани стъкла, зад които ще стоят арестантите.

По-рано представляващият ВСС проф. Анелия Мингова заяви пред журналисти, че ако петчленният състав на Върховния административен съд обяви изборът на Владимира Янева като председател на Софийския градски съд за незаконен, кадровиците трябва да се съобразят с това решение и да има нов конкурс.

Преди седмица тричленен състав на ВАС постанови, че изборът на Янева не отговаря на закона, тъй като не е спазено правилото за явен вот, а гласуването е било тайно. Избирането на Янева предизвика брожения във ВСС и се стигна до оставки сред кадровиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА