21 Октомври, 2011 11:46 2 101 0

РЗС: Фандъкова е оплетена в корупционните мрежи на Андрей Иванов

  • софия-
  • избори 2011-
  • рзс-
  • йорданка фандъкова-
  • андрей иванов-
  • корупционните мрежи
РЗС: Фандъкова е оплетена в корупционните мрежи на Андрей Иванов - 1
Яне Янев /Снимка БГНЕС/

Ново разследване на РЗС показва, че председателят на Столичния общински съвет и шеф на предизборния щаб на Йорданка Фандъкова Андрей Иванов, който е втори в листата на ГЕРБ, в комбина с жена си е осъществил и други корупционни схеми за покупко-продажба на недвижими имоти, освен тези, които РЗС изнесе преди година, съобщиха в официално съобщение от РЗС. Според тях:
Андрей Иванов е закупил парцел в Лозенец от „БКС-Средец" АД и след това го е продал по документи на същата стойност далеч по-ниска от реалната! За същият имот купувачът е платил на Иванов 30 пъти по-голяма сума във брой. Парите са внесени в личен сейф на Иванов в БНБ.
Направеният анализ води до извода, че построяването на сервиза на съпругата на Иванов, къщата в Банкя и луксозните покупки са се финансирали именно от сейфът в БНБ, а не от официалните им декларирани приходи, които са незначителни на фона на  сумите, похарчени за строежите, парцелите, яхтата, моторите и екскурзиите до екзотични дестинации ежегодно.
Сериозни въпроси предизвиква и начинът на придобиване на яхтата на Андрей Иванов, която от закупуването си  се намира на пристанище в Халкидики, Гърция.
Разследващите са установили, че парите на Андрей Иванов, укривани в сейф на БНБ, са били там до тази пролет, когато започва проверка на НАП срещу него. Силно притеснен, председателят на СОС премества  2 000 000 евро  в сейф на столичния бул. „Евлоги Георгиев”. Сейфът не е на негово лично име, а на името на негов служител Никола Петров Петров.
Подобно на предходните години и това лято семейство Иванови са почивали заедно на остров Корфу и на Халкидики с най-близките им семейни приятели -  депутатката Стефани Михайлова (печелила търг за маршрутни линии), също така съдружник на председателя на СОС във няколко фирми и съпругът й, чиято фирма печели нагласен търг от Столична община на стойност 3,6 млн. лева. Същата фирма е правила фиктивни консултации за компютърни системи в Министерството на Вътрешните работи, Министерството на Външните работи, Министерството на Транспорта, Агенция Митници, Върховна Касационна прокуратура, Конституционния съд на България и Националния Статистически институт основно с лобисткото съдействие на Цветан Цветанов.
Независимо дали Фандъкова ще бъде или не кмет на София, РЗС ще предприеме необходимите действия, за да разобличи грандиозните далавери на Андрей Иванов и ще покаже зависимостта на Фандъкова от тях. За мега корупционните схеми на Андрей Иванов предстоят разкрития, които няма как да бъдат покрити като проверките на Цветанов и Иванов от НАП.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА