23 Октомври, 2011 20:03 1 506 0

Балотаж за президент - Плевнелиев:Калфин

  • балотаж-
  • избори

Балотаж за президент ще има следващата неделя. По данни от 23.47 ч., огласени от Галъп Росен Плевнелиев печели по предварителни данни 41,3% от подадените гласове. Втори е Ивайло Калфин с 27,6%. Трета остава Меглена Кунева с 14,5%.

Волен Сидеров е четвърти с 3,8%. Пети е Стефан Солаков с 2,2%. На шесто място се намира кандидатът на Синята коалиция Румен Христов с 2%. Голямата изненада на изборите Светльо Витков събира 1,8%.

 

 

Според първите предварителни резултати на агенция "Алфа Рисърч" към 18 часа кандидатът за президент на управляващата партия ГЕРБ - Росен Плевнелиев, получава 40 % от гласовете на избирателите на първия тур на изборите.

Кандидатът на БСП Ивайло Калфин е втори с 30 %, а Меглена Кунева е трета с 14 процента. Следват Волен Сидеров - лидер на "Атака" с 4 %, Румен Христов - кандидат на Съюза на десните сили с 3%, кандидатът на РЗС Атанас Семов с 2%, а по 1% от гласовете на избирателите са получили лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, независимият Светослав Витков и лидерът на ЕНП Мария Капон.

 

Росен Плевнелиев води в резултата от президентските избори. Той и Ивайло Калфин отиват на втори тур. На местния вот партия ГЕРБ получава най-висок процент в национален мащаб, каза Давид Кюранов от МБМД пред БНР.

Към 18 часа активността в страната е 45,2%. Президентският вот ни показа, че Росен Плевнелиев и Маргарита Попова от ГЕРБ събират 39,2% от гласовете на хората. Кандидат президентската двойка на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов остават с 27% и отиват на балотаж, уточни Кюранов. Най-голям брой гласове за местния вот от страната е получила партия ГЕРБ с 37,9%. След тях са БСП с 24%, а с 6.7% са ДПС, допълни той.

 

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев получава подкрепата на 40.5% от гласовете, а кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин на 28.1%.

Това сочат неокончателни данни от екзит пола на социологическа агенция "Галъп" от 19.30 часа. На трето място е Меглена Кунева с 15.7%. Следват Волен Сидеров с 3.9 %, Румен Христов, кандидат за президент от "Съюза на десните сили" с 2.2%, Атанас Семов от РЗС с 1.9% , Красимир Каракачанов от ВМРО-БНД с 1.8% и кандидатът за президент Светослав Витков с 1.7%.

 

Агенция БГНЕС публикува последните резултати от екзит пол на социологическата агенция Сова Харис. Данните бяха оповестени малко след 20.00 часа.

- Росен Плевнелиев – Маргарита Попова (ГЕРБ)40.8%

- Ивайло Калфин - Стефан Данаилов (БСП)27.6%

- Меглена Кунева – Любомир Христов (Инициативен комитет)15.1

- Волен Сидеров - Павел Шопов (Атака) 3.6%

- Сали Ибрям - Валентина Гоцева (Движение Единство)1.4%

- Румен Христов - Емануил Йорданов (СДС) 2.5%

- Мария Капон-Николай Кисьов (ЕНП)1.3%

- Стефан Солаков - Галина Василева (Национален фронт)2.0%

- Атанас Семов - Поля Станчева (РЗС) 1.9%

- Светослав Витков - Венцислав Мицов (ИК) 1.8%

- Красимир Каракачанов - Даниела Симидчиева-Димитрова (ВМРО) 1.2%

- Алексей Петров - Николай Георгиев (ИК) 0.5%

- Николай Ненчев - Жеко Иванов (БЗНС) 0.3%

- Павел Чернев - Анелия Делчева (Аартия за хората от народа) 0.2%

- Димитър Куцаров - Камелия Тодорова (ИК) 0.2%

- Николай Василев - Владимир Савов (ИК) 0.1%

- Андрей Чорбанов - Ангел Мирчев (БДО) 0.0%

- Венцислав Йосифов - Емилиян Димитров (ИК) 0.0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА