24 Октомври, 2011 02:24 2 527 6

Доган: Не искаме нищо за втория тур

  • дпс-
  • доган-
  • калфин

Нощта е бременна, започна ново политическо време, смята лидерът на ДПС

Доган: Не искаме нищо за втория тур - 1
Снимка: Факти.бг

ДПС ще подкрепи Ивайло Калфин и Стефан Данаилов на балотажа и ще направи всичко възможно двамата да получат подкрепата на техните избиратели. Това заяви на пресконференция в НДК лидерът на ДПС Ахмед Доган, предаде репортер на Факти.бг. Доган определи като спекулация въпроса какво ще иска в замяна на подкрепата и се пошегува, че цената й е „една целувка”.

„Нашата позиция за втория тур е за запазване на демокрацията”, допълни заместникът му Христо Бисеров, според когото изборите са опорочени.

„Бяхме по-пасивни на президентския вот. Искахме да сме наясно с президентския профил на страната. При нас той е предмет на дискусии от 5-6 месеца. Първо, той трябва да гарантира мира и спокойствието на страната. Второ, той трябва да е един от гарантите на необратимостта на демократичния процес”, заяви Доган. Третият много важен критерий за президента, според ДПС, е той да не е пасивен, а обратно, дори и да привлича инвестиции в страната.

Това са аргументите на партията да подкрепи кандидат-президентската двойка на БСП.

„Изборът на Плевнелиев нищо добро не вещае на страната”, заяви Доган, визирайки, че овладяването на президентската институция от ГЕРБ е твърде опасно от гледна точка на властта. „Власт власт възспира”, допълни другият му заместник Лютви Местан.

"Ние си знаем мястото, тежестта, възможности и ще направим всичко възможно г-н Калфин да получи необходимата подкрепа", заяви Доган и допълни, че на водената от него партия не се приема толкова насериозно.

Ахмед Доган отново заяви, че „изходът от спасението на страната е само в предсрочни парламентарни избори”, а изборните резултати на ГЕРБ определи като провал.

„Нощна е бременна – с нови оценки, самооценки, нови тенденции, дори неидентифицирани феномени в политиката”, каза още лидерът на ДПС, според когото много случайни хора са попаднали в политиката. "Неподготвените личности са, може би, един от най-големите бичове на този измъчен преход през последните 20 -22 години. За голямо съжаление, продължават да се възпроизвеждат”, обобщи Доган.

Партията отчете добри резултати за местните избори, а изводът е, че запазва присъствието си в общините и има тенденция за разширяване. Именно местната власт е приоритет за ДПС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капитен

    0 0 Отговор
    кво да искат като всичко гепиха
  • 2 dfd

    0 0 Отговор
    Гласуваш за калфин-получаваш доган + специалиен бонус запазване на номенклатурата в съдебната система..
  • 3 anguel

    0 0 Отговор
    крадците отново искат да крадат,но хората ще ви спрат г-н Доган
  • 4 АТАКА

    0 0 Отговор
    Долу ДОГАН 20 години не му стигнаха кражбите и разграбването на държавата и още иска само че изпобзва доверчивите и сляпи български турци който му вярват макар че и те разбраха що за стока е затова имат 15 човека в парламента не е случайно и по лошо ще става все пак по телевизията показваха палата му и колите му!!!Стига ДОГАНИЗАЦИЯ тоя ако нямаше охрана незнам кво щеше да му се случи затова постоянно го охранява НСО щото иначе е свършен!!
  • 5 Kel Hasan

    0 0 Отговор
    По добре тюрбан отколкото пожарникарска каска
  • 6 Public_Owner

    0 0 Отговор
    ГРЕДА! И двата варианта за балотажа са зле - даже много. Но това е защото народа е прост и невеж. Това е чистата истина. Ако заблудените пенсионери не бяха гласували за комунистите- ционисти, а 'младите' за полицейската тоталитарна партия, сега нямаше да го докараме дотам, че да се наложи да гласуваме принудително за плевнята, за да неутрализираме гласовете на турците и циганите, които отиват при неможещият да казва Р предател-пионка. Тоест - гласуваш за Калфин - получаваш ДОГАН! Приятно нали? Затова сега сме принудени като не остава избор, да гласуваме за ГЕРБ, защото иначе ще получим по 1 топъл отзад! ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!