Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 11:52 1 240 0

Румен Овчаров: Целувката на Доган беше за Бойко Борисов

  • румен овчаров-
  • бсп-
  • доган
Румен Овчаров: Целувката на Доган беше за Бойко Борисов - 1
Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов за втори път си осигурява изборни победи благодарение на Ахмед Доган.

Това заяви в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ депутатът от левицата Румен Овчаров в разговор за президентския вот. "През 2009 г. Ахмед Доган възбуди, така да се каже, негативния вот срещу Българската социалистическа партия. Направи го и сега. Целувката на Доган всъщност беше целувка за Бойко Борисов и той наистина мобилизира отново негативния вот срещу БСП и срещу нашия кандидат", каза още Румен Овчаров.

В изборната нощ на първия тур на президентските избори Доган обяви, че движението ще подкрепи двойката Калфин-Данаилов, а на въпрос какво ще искат в замяна на подкрепата, отговори : "Една хубава целувка". Репликата му предизвика поредица от разменени обвинения между Станишев и Борисов.

Той обвини лидера на ДПС, че е мобилизирал едва 100 000 души, при положение, че на първия тур подкрепата от тях е била около 500 000 гласа.

По отношение на представянето на БСП на местния вот Овчаров опонира на лидера на партията Сергей Станишев, който обяви вчера, че са направили голяма крачка напред. "Вижте, може би трябва да разделим нещата. В изборите за местна власт стъпката напред е почти незабележима, да не кажа, че по-скоро е стъпка назад", каза депутатът и обясни, че наистина са спечелили кметове в 94 общини, но досега те са били 110.

Според него в БСП има място и за Сергей Станишев, и за Георги Първанов, но обясни, че трудно ще се случат унгарският и македонският вариант – съответно министър-председател да се върне начело на държавата след 8 години в опозиция и президентът да се оглави отново партията, която го е издигнала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА