25 Октомври, 2011 10:01 993 0

Антоанета Цонева: ЦИК е отговорна за хаоса

  • цик-
  • избори-
  • антоанета цонева
Антоанета Цонева: ЦИК е отговорна за хаоса - 1
Снимка: БГНЕС

ЦИК носи отговорността за хаоса и неопитната изборна администрация, категорична е Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. "СИК се обучава от ОИК, а ОИК се обучава от ЦИК. Многократно предупреждавахме ЦИК, че закъснява със старта на обучението на ОИК“, заяви тя пред БНТ за хаоса с предаването на изборните протоколи, довел до денонощно чакане, припаднали хора и много скъсани нерви.

„ЦИК трябва да признае, че не можа да облекчи изборната администрация в България. Закъсня изключително много информационната кампания за избирателите. Освен този хаос, който наблюдаваме в момента, има още по-голям проблем, има хора, които не успяха да гласуват в изборния ден, защото ги нямаше в списъците“, коментира тя.

В института са пристигнали различни сигнали и жалби за нередности, свързани с изборите, сред които пропуски в избирателните списъци, лишили много хора от право на глас. „ Тези хора са хиляди. Това е безпрецедентен скандал", подчерта  Цонева и призова проблемите да се решат за втория тур. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА