27 Октомври, 2011 10:04 782 0

Политолози: ЦИК наруши всички възможни норми

  • антоний гълъбов-
  • цик-
  • емил георгиев-
  • избори 2011-
  • избори
Политолози: ЦИК наруши всички възможни норми - 1
Снимка: Архив

 

Това, което се случва, е грубо нарушение на избирателния кодекс. По закона ЦИК трябва да обяви резултатите в 48-часов срок и след това, ако няма избран на първи тур, започва 7-дневна предизборна кампания за балотаж. Сега, на практика, има два дни за това, заяви в "Здравей, България" по Нова телевизия политологът Емил Георгиев.

По думите хората, които ще гласуват в неделя ще направят избор между лявото и популизма. Популизмът е олицетворен от една изключителна милиционерщина, която се изрази и в хаоса в изборния ден и след него, допълни Георгиев.

Колегата му Антоний Гълъбов отбеляза, че тези избори са различно лошо. Вотът през 2009-та също беше много лошо организиран. Настояването да има постоянно действаща изборна администрация продължава да не се приема. В момента няма отговорност на ЦИК, която наруши всички възможни норми. Няма и кой да потърси отговорност на Централната избирателна комисия, каза Гълъбов.

ЦИК не организира информационна кампания и хората не знаеха, че се гласува по два списъка, че избирателните секции могат да бъдат преместени, тоест, отговорността на ЦИК започна много преди преброяването на гласовете, обобщи Антоний Гълъбов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА