10 Ноември, 2016 12:16 2 041 13

Нашите изтребители ще имат нови двигатели

  • николай ненчев-
  • двигатели-
  • изтребители-
  • миг
Нашите изтребители ще имат нови двигатели - 1

Подписан е договор за доставка на десет броя двигатели РД-33 за самолет МиГ-29, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На 9 ноември е подписан договор за доставка на 10 двигателя РД-33, серия 2. От тях новопроизведените двигатели РД-33, серия 2, са четири броя и те са с над два пъти по-голям летателен ресурс, посочват от ведомството.

Изпълнителят ще извърши доставката на първите два ремонтирани двигателя до 30 април 2017 година, а оставащите ще бъдат доставяни на всеки месец по два броя.

С реализацията на договора се поддържа летателната годност на изтребителната авиация на България и същевременно с това да продължи процеса за придобиването на нов тип боен самолет, се казва още в официалното съобщение.

Новият договор за доставка на двигатели ще даде възможност да се възстанови летателната годност на още 5 самолета МиГ-29 през следващата година.

Така се осигурява изправна бойна техника и по-добри условия за обучение и поддържане подготовката на бойните пилоти.

На заседание на кабинета миналата седмица стана ясно, че за Министерството на отбраната са определени почти 15.5 милиона лева за ремонтиране на изтребителите МиГ-29.

Сключили сме договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ. Това стана ясно и от думите на премиера Бойко Борисов вчера.

Постигнато е споразумение наши бойни самолети да се ремонтират в откупения от държавата завод "Авионамс" (бившия авиоремонтен завод "Георги Бенковски" от дружеството ТЕРЕМ в Пловдив), посочи още премиерът в интервю.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожарникар авиатор

    0 0 Отговор
    И ха-а-а! .ах ти стабилната авиация имаме! Е, от април 2017г. Има нема 4 месеца пожарникара-авиатор и Ненчев ще са на стендбай.
  • 2 Ник

    0 0 Отговор
    .* си цирка!
    Трябва да се радвам, че някой си е свършил работа и то с огромно закъснение?
    И второ но първо по значение!
    - Авионамс не е предприятие създадено вчера! Имаше лицензиите от Корпорация МИГ за ремонти също не от вчера или от миналата година! ЗАЩО СЕ ПРАВЕХА РЕМОНТИ НА ДВИГАТЕЛИ В ПОЛША?
    Истината е че Авионамс бе собственост на Цветан Василев и понеже Борисов също участва в разграбването на активите на Василев, решиха да дадат парите на Поляците.
    Ето това е истината!
  • 3 tost

    0 0 Отговор
    То сичко убаво,ма тез самолети са на по 30г. и ко си мислят,че като им сложат нови двигатели,ще станат нови ли?Или "Стара баба,ма с нови гащи"".

    Коментиран от #6

  • 4 Картър, Джон Картър

    0 0 Отговор
    Ненчев, мани ги тези стари f16 дето ти се въртят в главата, вярно ще вземеш пари, ама да ти кажа, няма да можеш да ги похарчиш. Затова се преориентирай към руски самолети, вярно скопени са им търговските продукти спрямо тези, които са за тяхната армия, но ние срещу Русия няма да воюваме заради чужди интереси и е по- добре да имаме нови самолети на добра цена спрямо качеството и ресурса. Съвсем скоро САЩ и Русия отново ще са първи съюзници и гледай да не станеш за смях на гаргите!
  • 5 mediator37

    0 0 Отговор
    15,5млн. лева не съм ги обръщал в долари, но при положение, че най-добрият американски изтребител нов струва 140 млн. долара, а най-добрият руски 80млн., ясно е, че с тези пари които дават на МО, само ще кърпим.

    Коментиран от #10

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "tost":

    Кво ревете, бе хора, това са смешно малко пари, що да не ги ремонтират тия самолети, па колкото и да са стари? Всъщност въобще не трябваше да остават неспосбни да летят и както казва човека под теб, излиза че трябва да сме благодарни, че някой си е свършил работата със закъснение.
  • 7 Д'Мин

    0 0 Отговор
    С кой, кой са сключили договор за ремонт на двигателите?
    Не съм сигурен за посочената сума дали е само за ремонт на самолетите-корпус, механика и др. Те ще се ремонтират в България.
  • 8 Тошибиян

    0 0 Отговор
    С тез 5 самолета да едвам им намират части е се едно без тех...ко става ако флезнат 15 20 изтребитела в бълхария чужди хахаха ше има чекаите че ше носим нашите двигатели на ремонт и не моем се сражаваме хахаха това са излишни пари или да има 200 300 самолета или ни 1 що нема ефективност от 4 или 5 мига на 40 години самолети
  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор
    Не разбрах кой ще бъде подведен под отговорност за откровенно мафиотските и противозаконни сделки с поляците. Кой ще отговаря за оказалата се без защита България. За такива престъпления в съвременния живот се лежи до живот и се конфискува цялото имущество. Тия престъпници повелителя на секретарките или стратега от кукорево а и бай г.з или боко тиквата са за въдворяване и конфискация предателство към България и Българския Народ.
  • 10 есхач

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    $75 млн струва Су-35 а Миг -35 между 30-40 млн в зависимост от изпълнението Грипен е между 40-50 млн Двигателите не са най-скъпото нещо а електрониката пич

    Коментиран от #13

  • 11 есхач

    0 0 Отговор
    Ненчев преди не даваше и дума да се каже ,че руснаците ще ги ремонтират ,не могли били като че ли друг ги е строил а не те.Кукоревец е все пак чеп за зеле не става от тях. През 2006 Словакия започна и завърши ремонта на своите Миг-29 по натовски стандарт. Ремонтът незнайно защо беше извършен от корпорация Миг. Не се чу във Вашингтон или Брюксел да са вдигали врява. Словаците си знаят интереса и си го отстояват ,а ние по стар обичай ще си изядем пръчките излижем солта и накрая ще си платим аферим
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Простия

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "есхач":

    Защо си толкова сигурен, че електрониката е най-скъпа? Явно не си наясно с функциите и. Радарите и двигателите са най-скъпите неща. Софтуера на един Ейпъл или Самсунг са напълно достатъчни за да изпълнява функциите си самолета. За справка-виж с какъв компютър американците кацнаха на Луната. Познай електрониката на руските самолети каква е, попитай се, защо индийците купуват френски самолети.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове