Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 20:25 980 0

104 000 невалидни бюлетини за президент на балотажа

  • цик-
  • избори-
  • президент
104 000 невалидни бюлетини за президент на балотажа - 1
Снимка: БГНЕС

104 837 – толкова са недействителните бюлетини, пуснати в урните от българските избиратели на изборите за президент, съобщиха от Централната избирателна комисия след повторна проверка на протоколите от Секционните избирателни комисии. Недействителните бюлетини са 3% от общо 3 334 169 гласа.

Право да гласуват за следващ президент и вицепрезидент са имали 6 910 491 души.

Днес ЦИК обяви и окончателните резултати от втория тур на вота за президент и вицепрезидент на България. Победителите Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са получили 1 698 136 гласа. Конкурентите им Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са взели 1 531 193 гласа.

Утре от 11.00 ч. В централното фоайе пред зала "Света София" в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І" 1, ще се състои връчването на пешението на ЦИК за избор на следващия държавен глава и неговия заместник. Церемонията ще бъде открита от председателя на парламента Цецка Цачева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА