Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 18:52 1 108 1

ЦИК официално: Росен Плевнелиев е избран за президент

  • плевнелиев-
  • попова-
  • цик-
  • президент
ЦИК официално: Росен Плевнелиев е избран за президент - 1
Снимка: БГНЕС

С решение номер 1458 Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от изборите за президент и за вицепрезидент на България.

ЦИК обявява за избран за президент Росен Плевнелиев, а за вицепрезидент - Маргарита Попова.

Двамата са получили 1 698 136 гласа.

Конкурентната им кандидатпрезидентска двойка - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, е получила 1 531 193 гласа.

От общия брой избиратели - 6 933 748 души, на първия тур са гласували 3 593 751, а на втория - 3 334 169.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оги

    0 0 Отговор
    Сега ще видим герб какво ще направи много бързо завладяха сърцата на Българите ,ще видим сега Борисов и Плевнелиев дали ще променят нещата но да знаят че първи ппът лесно се става но втори път трудно се става а трети път може и да няма.Не става само с думи да се спре малко кражбата а да се отвори начало на хората за 400 лв не може 200 лв да се даде на държавата а с другите 200 лв да се искара цял месец.Щом България се довери на тях и издигна партия герб за глава на България трябва да се отплатят на хората.