Last news in Fakti

4 Ноември, 2011 16:56 1 219 0

Адвокатът на Гълъбин Боевски заминава за Бразилия

  • боевски-
  • кокаин
Адвокатът на Гълъбин Боевски заминава за Бразилия - 1
Снимка: Архив

 

Очаква се до края на седмицата единият от адвокатите на Гълъбин Боевски - Ивайло Дерменджиев, да замине за Бразилия, за да се запознае на място с материалите от разследването срещу олимпийския шампион по вдигане на тежести и до десетина дни ще има повече информация около обвиненията.

Колегата на Дерменджиев - адвокат Константин Симеонов, каза пред журналисти, че на този етап защитнищите не разполагат с никаква официална информация. По свои канали той научил, че коментираното количество кокаин e два килограма.

Симеонов обясни, че ще се търси възможност Ивайло Дерменджиев да бъде конституиран като защитник на бившия шампион по вдигане на тежести заедно с някои от препоръчаните им местни адвокати. На този етап не мислим за присъда - така той отговори на въпроса дали защитниците на Гълъбин Боевски ще се борят за това той да излежи наказанието си в България. Симеонов заяви още, че не вярва Боевски да се занимава с разпространение на дрога:

Аз лично не мога да повярвам, че този човек е направил това нещо. Още повече, че за първи път той отива в Бразилия, за което разбира 10 дена преди това. Казва се, че 9 кг били първоначално, след това се установи, че те са мерени с куфарите, накрая се стигна до едно, една информация, която не е потвърдена, че са 2 кг, а дали са и два, също не мога да кажа. Доколкото разбрах, вчера министърът на външните работи се е свързал с министъра на външните работи на Бразилия и те са обещали за съдействие. Най-вероятно нашият консул, той е бразилец, най-вероятно той ще направи връзката с г-н Боевски.

Междувременно българският отбор по вдигане на тежести не замина на световното пъэрвенство в Париж. Състезателите ни са спрени от участие снощи с решение на Бюрото на международната федерация. Причината е, че още през януари в Световната антидопингова агенция е трябвало да бъде изпратен списък на тези, които се готвят за шампионата. Това не е направено от старото ръководство на нашата федерация, защото тогава то бе с отнет лиценз, съобщи новият президент на федерацията Неделчо Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА