Last news in Fakti

5 Ноември, 2011 14:52 866 0

Съкращението на 2000 души е прекомерно, смятат синдикатите

  • пламен димитров-
  • кнсб-
  • бдж-
  • съкращения
Съкращението на 2000 души е прекомерно, смятат синдикатите - 1
Снимка: БГНЕС

2000-те хиляди души, които се анонсират като искане за съкращение и то до края на годината, според нас, са прекомерно силна стъпка, която трудно може да бъде преглътната. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БГНЕС.

 
Димитров призна, че дружеството е в много тежко състояние и икономически, социален и финансов план. Според него, искането за съкращаване на 150 влака, подлежи на ревизия и допитване до новоизбраните кметове. Синдикатите искат оздравителен план за дружеството, който да е съгласуван с тях. "Тези стъпки – 2000 души, 150 влака, 9 % увеличение на билетите и сме ОК от 1 януари, звучат като някаква шокова терапия, която едва ли ще се случи, не само защото ние ще се противопоставим, а защото просто трудно мога да си представя, че в реалния живот това може да се случи, освен в представите на някои", коментира синдикалният лидер. През следващата седмица синдикатите ще обмислят и по-сериозни синдикални реакции.
 
Според Пламен Димитров, бюджет 2012 консервира състоянието на страната с всичките негативи и мизерията, до която са доведени някои части на населението. "И сега се опитваме да закърпваме дупки", каза синдикалният лидер. Той продължава да настоява за 21 млн. лв.., които трябват за социалните домове – хора с увреждания, възрастни и деца. Необходими са и средства за увеличаване на парите на социалните работници. "Давам тия примери, за да покажа, че дали днес е Държавният резерв, вчера други въпроси, които ние поставихме – всичко се решава на парче", подчерта той.
 
Според него, бюджетът за следващата година не трябва да остава в този вид, защото има скрити резерви в приходната част. "Там има между 300 и 500 млн. лв, които не са показани умишлено, за да бъде преизпълнена приходната част", посочи Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА