Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 12:14 24 669 0

БДЖ излиза в стачка (обновена)

  • бдж-
  • влак

На 24 ноември влаковете спират

БДЖ излиза в стачка (обновена) - 1
Снимка: БДЖ

На 24 ноември служителите на БДЖ излизат в ефективна стачка, решиха синдикатите. КТ „Подкрепа“ и КНСБ взеха решението след преговори, а протестът ще продължи от 08.00 до 16.00 часа и в него ще се включат железничарите от цялата страна. Влаковете няма да се движат, заяви председателят на стачния комитет Петър Бунев.

„На всички трябва да е ясно – пари на БДЖ в това състояние няма кой да даде. Ако искат нека стачкуват и да се ликвидират железниците”, заяви тази сутрин ресорният транспортен министър Ивайло Московски. 

Синдикатите не приемат плановете за съкращаване на работещи в железопътни превозвач. Реформата там, за да се съберат пари, минава и през поскъпване на билетите и редуциране на броя на влаковете. 

Бунев е категоричен, че тези мерки няма да доведат до резултат.

И се аргументира, че намаляването на бройката на влаковете със 150 ще затрудни ежедневното придвижване на хората до работа и на учениците до училище. Това ще провокира дискриминация по регионален признак.

Един закрит вагон се равнява на пропуснати 1000 лева, смятат синдикатите.

Синдикатите са на мнение, че е имало как да се увеличат приходите на компанията, но това не е направено.  Бунев призова работещите за единство и сплотеност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА