Last news in Fakti

27 Декември, 2016 15:06 7 602 28

Москва с въпроси към София

  • мария захарова-
  • българия-
  • русия-
  • оръжия-
  • алепо-
  • български боеприпаси

Кремъл има въпроси към българските власти относно намерените български оръжия в Алепо

Москва с въпроси към София - 1
Снимка: БТА/ AP

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че България устройва нерегулирани сфери на търговия с оръжие. Тя сподели, че Москва има въпроси във връзка с намиране на склад с български боеприпаси в сирийския град Алепо.

Цитирана от РИА Новости, Захарова каза, че Москва води в София преговори за правителствено споразумение за лицензи от края на 90-те години.

Този документ трябва да регламентира износа на военна продукция за трети страни, но засега България не бърза да сключи споразумението.

Очевидно така нерегулирането в тази сфера напълно устройва определени представители в България, заяви Захарова.

Факти.бг припомня, че по-рано през този месец ливанският телевизионен канал „Ал Маядин“ излъчи репортаж, на който показа оръжия и боеприпаси, които са били в ръцете на джихадистката групировка „Ислямска държава“ и фронта „Нусра“. Те са произведени в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    26 21 Отговор
    "Русия е продала оръжие за 15 млрд. долара през 2014 г." - цитат от пресата. Малко са им и искат да фалират нашите заводи.
  • 2 София с въпроси към Москва

    33 19 Отговор
    А какво става с българския златен резерв от над 20 тона злато който прибрахте - кога ще ни го върнете?

    Коментиран от #12

  • 3 Да го духа САЩ

    34 20 Отговор
    20-те тона злато са в Америка и продължават да ни обират,а оръжията е ясно ,кой от България има интерес да ги продава
  • 4 срррр

    40 0 Отговор
    Преди демократичните промени България изнасяше доста стока за държави от третия свят. Тези държави ни дължаха милиарди долари ...Някой вече сеща ли се какво сме изнасяли ? Давам жокер: А/ Български домати сорт 'Идеал" Б/ Българско червено вино "Меча кръв" и ''Кадарка'' С/ Паста за зъби ,понеже бяхме най-големия производител на Земята на паста за зъби Д/ Казанлъшки "Калашников" и други стоки произведени във ВМЗ-Сопот...Очаквам коментари!
  • 5 onq s konq

    16 23 Отговор
    Москва май още не разбира,че БГ не е в СЪВЕТСКИЯ БЛОК от много години и когато говори с натовска държава,ИМА ПРАВОТО ДА МЪЛЧИ...и нищо повече?!Ей руски любители на борша,идвате на морето в БГ,оставяте си ЕВРОТО и КРЪГОМ от където сте дошли ...ушанки по душа такива!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ivan

    7 3 Отговор
    BG-TO otdavna nyama kakvo da izna
    sya,osven patroni , potrosheni kalashnitci I vzrivyavashti se granatometi!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 909 БЪЛГАРИЯ

    6 4 Отговор
    Е Ми какво да прави България ще изнася щом може. Трябва да има далавера работни места и пара ! Те пък от Москва какви са та ще ни държат сметка А? Комунизмът умря отдавна ! Те като продават оръжие какво А ? България не е длъжна да им дава обяснение !!!
  • 11 От МАГАРЕТА Европейци не става !

    1 9 Отговор
    Кой спосорира Тероризма- САЩ, ЕС и следователно Софийските мекерета. Едни гледат сватба а други- брадва.Живота стана Сурае и Курав. Митов говореше и за морала от къде течал, моралът днес : нито ти да си жив, нито аз да съм умрял.морал няма, Царица - Парица, нямаш ли парижи ти, ти си просто диване и какво ли още не! - Иван Вазов. България гласува за санкции срещу Русия. Аз бих затворил въздушното пространство на Русия за български самолети и наложил бих санкции за търговия, туризъм и покупка на имоти в България. Нека България да настани Сирийските и Иракски бунтовници със семействата им, щом ги финансират и въоръжават за борба с Русия! Долна българка измет и сволоч е днешната администрация. Което не означава че целият български народ ги поддържа. Трябва да се направи поименен списък на администрацията и им се забрани да пътуват и водят бизнес с Русия!
  • 12 Сашо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "София с въпроси към Москва":

    Защо да го връщат ,той бай ти Тошо с него е платил един от няколкото фалити на държавата през комунизъма .
  • 13 Мюлер

    6 7 Отговор
    Тези тъпи и некадърни руснаци за какви лицензи питат ?
    Аз да ги питам те какви лицензи и права са платили на Германия като : Калашника е прекопиран немски автомат и пленен немски конструктор го е създал не тъпия руснак Калашников . Калибъра 7,62 също е немска разработка . Откраднаха им ракетната и ядрената програма и какво ли още не и сега с цялата си наглост лицензи търсят пияните руснаци .
  • 14 МОСКВА да го смуче

    8 7 Отговор
    Аман от руски мекерета.
    Глупави русофиляци-вие обичате повече Русия от колкото България-заминавайте в Ленинград да къркате спирачна течност и одеколон!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Защо ни тормозят

    6 5 Отговор
    Защонсе дръвчат на нас?
    Да се дръвчат на САЩ ама не им стиска-яко са ги стегнали-ама така трябва-тия комуняги от дума не разбират.
    Санкции от всякъде...макар,че от това страда и народа -ама като са тъпи да си гласуват за Ленин-опа извинете за Путаракин де.
    Путаракин е милиардер-ограбил е народа-гадост :(
  • 17 Барнах ви по хемороидите господа Сволоч

    9 6 Отговор
    Ваша Подлост, рано или късно ще паднете от коня! Друд вятър ще повее и ще ви виснат брадичките като на Бай Тошо на последния пленум! Днес живота е едно страдание-с малка надежда за оцеляване. За едни със шепи а за другите ако има. За едни шеметно забогатяване а за други не чувано обедняване. А що касае се за Русия, ако има тук що го днеска има , то дължим го на Русия.Без Русия щяха такива Чорба -джии продажни правосъдие да ни раздават и до днес и да носим "гордо" турски фес! Кой осъди на смърт Левски - Иванчо Хаджи Прнчович-българин със фес,после углави върховния съд. Кой осъди на смърт Бачо Киро, Еленския Чорба-джия. В последствие оглави партия и член в НС. Кой организира клането в Батак българин от която жестокост и самият султан се е отвратил.Днес търси 20 т злато а колко днес т. злато ежегодно отива навън не питате. Заводите а жертвите по Освобождението ни.А след Освобождението Пак вие Чорба-джиите се наместихте в държавните кресла и 1923г. Народа изрева чрез Септемрийско въстание. В кръв го удавите до 1944, рязахте глави и на колове разнасяхте по селата за страх и назидание. Живот народа видя само при Социализма, но и там се промъкнахте господа Чорба-джии. Всяка власт със кръв се взема с кръв се дава. Кой създал Калашников , кажи го на аптекрката от ловешкото село дето няма пари да погребе своите родители.
  • 18 Точка

    3 4 Отговор
    Всички мирно пред Путин!България е бедна,слаба и зависима ''държава'' и за това ще дава винаги обяснение на Москва,Брюксел и Анкара.
  • 19 гост

    6 2 Отговор
    Оръжията може и да са произведени в България,но са платени и доставени там от ЦРУ,нали те подкрепят "мирната опозиция".
  • 20 Киро

    4 4 Отговор
    Я тая нагла кака да си задава въпросите другаде!

    То бива наглост, ама като руската няма никъде!

    Ареее, в нашата паница се огледали, наглеци с наглеци, а те "ангелчета"!

    Я едно чиба на правителствено ниво и да се маха, нагла с..ня!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от " ":

    Само да ти кажа,че след освобождението причината България да бъде разделена са Австоунгария,Англия и Франция,а през първата световна Англия и Франция водят война срещу нас на наша територия заедно с Гърция и Сърбия.Та затова тия неща дето си ги написал най-добре си ги татуирай някъде отзад.
  • 23 Гого

    1 1 Отговор
    Ако бяхме произвеждали американско оръжие и го изнасяхме в трети страни , как ли щяха да реагират братята американци? Нали сме демократична държава , защо изнасяме оръжие , а не селско стопанска продукция? Вероятно защото няма келипир.

    Коментиран от #24

  • 24 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Гого":

    Провери в нета какви милиони тонове пшеница,царевица и слънчоглед изнася БГ,какви пари влизат в страната и после разсъждавай що е то келепир.Това с износа на оръжие е капка в море в сравнение с приходите от въпросния аграрен бизнес/особено пък тая година/,а за туризма пък да не говорим.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Димитър Борисов

    3 0 Отговор
    Българско оръжие има навсякъде по света. Важното е кой го доставя.
  • 27 Ваня

    0 0 Отговор
    От кога печалбата в бизнеса е над човешкия живот ?
  • 28 Хасан

    0 2 Отговор
    Оръжия с руски патент които са били произведени в България са продадени на терористи да убиват внуците на братушките които си проляха кръвта за България!!! Малееее.. Как гадно звучи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове