9 Януари, 2017 14:49 12 913 0

Ограничено е движението на всички МПС в 4-ри области

  • ограничено-
  • движението-
  • мпс-
  • 4-ри области-
  • сняг-
  • студ

Слаб сняг превалява в Западна и Централна България

Ограничено е движението на всички МПС в 4-ри области - 1
Снимка: БТА

Слаб сняг превалява на места в Западна и Централна България, както и в крайните югоизточни райони. Количеството на валежите за последните 3 часа е до 1 л/кв.м. Дебелината на снежната покривка на 09.01.2017 г. към 11:00 часа - в Западна и Северна България е между 13 и 39 см, а в Южна - между 1 и 24 см. Температурите са между минус 13° и минус 8°. Вятърът в повечето райони е от северозапад до умерен, в отделни райони е стихнал, покрай река Дунав вече се е ориентирал от североизток и е предимно слаб.
След обяд облачността ще е значителна. На места, главно в Западна и Южна България, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане студено с максимални температури предимно между минус 13° и минус 8°.
В планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 14°, на 2000 метра - минус 19°.
Над Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 12° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3°.

Очаква се през нощта на някои места отново да има превалявания от сняг. В крайните югоизточни райони валежът ще е интензивен, там и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. За утре минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20°. Ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9-11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Ще се затопли, максималната температура на височина 1200 метра ще е минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, по-интензивни по южното крайбрежие. Температурите през деня ще се повишават и след пладне мокрият сняг ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 5°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще се усили, след обяд до 3-4 бала.

Прогноза за опасни и особено опасни метеорологични явления


За 9 януари 2017 г. с максимални температури предимно между минус 13 и минус 8 градуса. За страната НИМХ-БАН обявява жълт код (първа степен на опасност) за студено време.

За 10 януари 2017 г. НИМХ-БАН обявява първа степен на опасност (жълт код) за всички области в западната половина от страната, поради очакваните ниски минимални температури. За областите в източната половина от страната предупреждението е от втора степен (оранжев код), там се очакват значителни валежи от сняг и умерен и силен северен вятър, ще има условия за навявания.

Състояние на пътищата от Републиканската пътна мрежа

Ограничено е движението на всички МПС в целите области Силистра, Разград, Добрич, Шумен.

Състояние на проходитe:
- „Върбишки” - затворен за всички МПС;
- „Златишки” - затворен за всички МПС;
- „Твърдишки” - затворен за всички МПС;
- „Троянски” - затворен за всички МПС;
- „Обзорски” - отворен за всички МПС;
- „Предел” - отворен за всички МПС;
- „Ришки” - отворен за МПС до 12 т;
- „Айтоски” - МПС над 12 т. задължително с вериги;
- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;
- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т;
- „Котленски” - забранен за МПС над 10 т;
- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т;
- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;
- „Печинско” - забранен за МПС над 12 т;
- „Превала” - забранен за МПС над 12 т;
- „Републиката” - отворен за всички МПС;
- „Рожен” - забранен за МПС над 12 т;
- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Състояние на автомагистралите:

- АМ „Тракия“ - Отворена за всички МПС; ОПУ Пазарджик: от км 93+000 до км 97+000 в района на с. Мало Конаре, поради постоянни навявания от сняг. Скоростта на движението да се ограничи на 80 км/ч.
- АМ „Хемус“ - Отворена за всички МПС;
- АМ „Струма“ - Отворена за всички МПС;
- АМ „Марица“ - Отворена за всички МПС;
- АМ „Черно море“: Отворена за всички МПС;
- АМ „Люлин“: Отворена за всички МПС.

Въведени ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа:
- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: Отворен за всички МПС;

- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна

Варна: път I-2 е отворен от Варна до Неофит Рилски, след което в посока Шумен е затворен; ОПУ Разград и Русе: Отворен за движение само в посока Русе, като товарните МПС задължително с вериги.

Шумен: път I-2 е затворен на територията на област Шумен за всички МПС с изключение на участъка Белокопитово-до Област Варна, който е отворен за МПС до 12 т.
- път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: Отворен за всички МПС.
- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: Област Шумен и Търговище: МПС над 12 т задължително с вериги.
- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция;
- Ограничено е движението по път І-7 на територията на област Шумен за всички МПС

Русе: ограничено движение за МПС над 12т.
- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: отворен за всички МПС;
- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: Ограничено е движението на МПС над 12 т. поради влошени метеорологични условия

Ямбол: затворен за движение на МПС над 12 т. от Ямбол до ГКПП Лесово

Силистра: Възстановено движението на МПС до 3,5 т от Силистра до граница ОПУ Шумен;
- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция.

София: Отворен за всички МПС.
- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: Бургас-Варна отворен над 12 и задължително с вериги; Варна-Балчик-Каварна-Дуранкулак отворен за МПС до 12 т.

Състояние на републиканската пътна мрежа II и III клас:

Благоевград:
Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат-Борино-Тешел-Настан-Девин от км 27+700 до км 41+900 само в посока от Сатовча-Доспат, /между Сатовча и границата с област Смолян/ във връзка със снегопочистване, се забранява движението на товарни МПС с тегло над 12 тона.
ОПУ-Бургас: Ограничено е движението на МПС над 12 тона по третокласната пътна мрежа на област Бургас;
Път III-6009 Миролюбово-Каблешково – затворен за всички МПС; път III-7305 Камчия-Съединение-Люляково отворен за МПС до 12 т; път III-7306 Миролюбово-Сунгурларе-Чуба-Път I-7 – затворен за МПС над 3,5 т.

Варна:
Път II-27 Добрич-Балчик – отворен за МПС до 12 т.; път II-29 Добрич-Варна – отворен за МПС до 12 т. поради снегопочистване; път III-208 Ветрино-АМ Хемус – затворен за всички МПС; път III-902 Варна-Кичево – затворен за всички МПС; път III-2082 Кривня-Равна-Неново – затворен за всички МПС; път III-2901 Суворово-Ветрино – затворен за всички МПС; път III-2902 Кичево-Аксаково - затворен за всички МПС; път III-9004 Падина-Житница-Провадя на територията на област Варна – затворен за всички МПС;

Велико Търново: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Севлиево-В. Търново и път II-55 В. Търново-Гурково; път ІІІ-405 Козловец-Свищов – ограничено е движението поради снегонавявания; път ІІІ-407 Свищов-Совата – ограничава се движението поради снегонавявания; път III-504 Ресен-Ст. Стамболово – ограничено е движението, поради силен снеговалеж. Обходен маршрут: Ресен-Самоводене-П. Каравелово-Ст. Стамболово.

Видин: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-1.
Път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване;
Път III-121 между с. Шишенци и разклона за с. Бориловец, ограничено движението, поради снегопочистване; път III-121 Бойница-Кула – ограничено движение поради снегонавяване; път III-122 Негованци-Ново село – ограничено движение, поради снегопочистване и снегонавяване. Обходен маршрут: път II-12 Видин-Брегово-Ново село.път III-140 Кула-Грамада от км 0+000 до км 14+000 – затворен за всички МПС, поради снегонавявания. път III-1401 Раковица-Киряево – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1411 Буковец-Церова вода – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1412 Церова Вода-Раковица – ограничено движението, поради снегопочистване; път III-1413 Синаковци-Божурица – ограничено движението, поради снегопочистване.

Враца: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област.
Път II-11 Горни Цибър-Хърлец в района на Козлодуй, ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване. Обходен маршрут: по уличната мрежа на гр. Козлодуй.
Път II-13 Борован-Бяла Слатина от км 44+000 до км 58+000 – движение с повишено внимание, поради наличие на силен вятър и опасност от снегонавявания на платното за движение. Стесняване на едната лента за движение.
Път III-306 Оряхово-Селановци – Ограничено движение за всички МПС поради снегопочистване.
Обходен маршрут: Оряхово - Лесковец - Галово - Селановци.
Път III-1301 Лесура-Фурен – ограничено е движението на всички МПС поради снегопочистване.
Обходен маршрут: път III-101 Криводол - Бойчиновци - Владимирово - Лехчево.
ОПУ-Габрово: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област.
Път III-5006 Габрово-Узана – всички МПС да се движат задължително с вериги.

Добрич: Ограничено е движението на всички МПС в посока областите Силистра и Шумен.
Път II-27 Добрич-Балчик – отворен за МПС до 12 т.; път II-29 Добрич-Кардам – затворен за всички МПС; път II-29 Добрич-Варна – отворен за МПС до 12 т. поради снегопочистване; път ІІІ-207 Ветрино-Кочмар-Тервел-Алфатар – отворен за МПС до 12 т, поради снегопочистване; път III-293 Добрич-Крушари-гр. Румъния – затворен за всички МПС, поради снегопочистване; път III-296 Г. Тошево-Каварна – затворен за всички МПС, поради снегопочистване; път III-7106 Карапелит-Кочмар – отворен за МПС до 12 т., поради снегопочистване; път III-2903 Г. Тошево-Росица – затворен за всички МПС, поради снегопочистване; път III-2904 Кардам-Дуранкулак – затворен за всички МПС, поради снегопочистване; път III-7103 Оногур-Крушари – затворен за всички МПС, поради снегопочистване; път III-9002 Г. Тошево-Балчик – затворен за всички МПС, поради снегопочистване.

Кюстендил:
Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област.
Път ІІІ-107 Рила-Рилски манастир в участъка след Рилски манастир от Бачкова чешма до Кирилова поляна – ограничено движение, поради снегонавяване; път III 623 в участъка Бобов дол-Жедна от км 14+600 до км 17+490 – затворен, поради снегонавяване. Обходен маршрут: път II 62 Кюстендил-Бинека; път III 623 Бинека-Бобов дол-Мала Фуча-Г.Козница; път III-602 Таваличево-Горна Козница – движение в една лента, поради снегонавявания.
ОПУ-Кърджали: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област.

Ловеч: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-4 Ябланица-В. Търново и път I-3 Ботевград-Русе.
Път II-35 граница Област Плевен-Ловеч от км 25+450 до км 37+382 – затворено е движението на МПС, поради силен вятър и снегонавяване. Обходен маршрут в двете посоки Плевен-Левски-Летница-Ловеч; път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 – ограничено движение за всички МПС, поради лоши метеорологични условия. Срок до 09.01.2017 г.; път III-401 Микре-Соколово-Ловеч – отворен за МПС до 12 т., поради снегопочистване; път III-3011 Горско Сливово-Крамолин от км 13+500 до км 16+850 ограничено движение по поради почистване. Обходен маршрут: Летница-Левски-Градище-Върбовка-Сухиндол; път III-3013 Деветаки-Брестово – затворен за всички МПС, поради снегопочистване.

Монтана: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-1; път II-81 Монтана-Лом – затворен за всички МПС; път III-112 Монтана-Славотин-Добри дол – ограничено движение за МПС над 12 т, поради снегопочистване; път III-133 Вълчедръм-Лом – затворен за всички МПС, поради снегонавяване; път III-818 Долно Церовене-Дългоделци-Якимово-Вълчедръм-Долни Цибър – затворен за всички МПС, поради снегонавяване; път III-1011 Владимирово-Септемврийци – затворен за всички МПС, поради снегонавяване; път III-8105 Расово Медковец-Славотин – затворен за всички МПС.

Пазарджик: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-8.
Път II-37 Пещера-Батак-Доспат – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено; Път II-84 Велинград-Юндола – ограничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 т. поради снегопочистване; път III-8004 Огняново-Исперихово – ограничено движение за всички МПС.
Обходен маршрут: път III-375 Исперихово-Бяга-Пещера-Пазарджик.Причина -почистване на пътя от сняг.

Перник: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-6.
Път ІІІ-623 от граница Кюстендил в посока с. Жедна - затворен за всички МПС;

Плевен: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-3
Път II-11 Крушовене-граница Враца-Плевен-Ловеч – ограничено движението поради снегонавявания; път III – затворен за движение поради снегонавяваня; път ІІ-35 -306 Кнежа-Салановци – затворен за движение поради силни снегонавяваня; път III-1306 от разклон с път II-13 до с. Глава затворен за движение, поради снегонавявания; път III-3004 Долна Митрополия-Тръстеник затворен за движение, поради снегонавяваня. път III-3402 Въчитрън-гр. Ловеч затворен за движение поради снегонавяваня. път III-3501 Гривица-Згалево затворен за движение поради снегонавявания.

Пловдив: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област с изключение на път I-8., АМ Тракия; път III-667 Дебър-Златовръх – ограничено движение поради снегонавявания, преспи и липса на видимост; път III-804 Богданица-Болярци – ограничено движение поради снегонавявания, преспи и липса на видимост; път III-5802 Леново-Поройна – ограничено движение поради снегонавявания, преспи и липса на видимост път III-8006 Садово-Асеновград - ограничено е движението за всички МПС, поради снегонавявания.

Разград: Ограничено е движението на всички МПС на територията на цялата област, поради силен снеговалеж и почти никаква видимост.; Ограничено е движението на всички МПС по второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия; път II-23 Кубрат-Исперих-Дулово - отворен за МПС до 3,5 т.; път II-49 Търговище-Разград – затворен за всички МПС; път III-204 Попово-Разград – отворен за движение за МПС до 12 т.

Русе: Ограничено е движението на всички МПС на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия;
Път II-51 Бяла-Попово – отворен за МПС до 12 т.; път II-21 Русе-Силистра – отворен за МПС до 3,5 т.; път II-52 Пиргово-Стълпище – отворен за МПС до 12 т.

Силистра: Ограничено е движението на всички МПС на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия.
Път II-21 Русе-Силистра – отворен за МПС до 3,5 т.; път II-23 Кубрат-Исперих-Дулово – отворен за МПС до 3,5 т.

Сливен: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия.
Път-484 Кипилово-разклон за път II-53 /Твърдишки проход/ - ограничено е движението за всички МПС; път III-5007 Конаре-Твърдица – затворен за всички МПС.
Път II-66 Сливен-Нова Загора – отворен за всички МПС.
Отворени за над 12 т са пътищата: път II-53 Ямбол-Сливен, път II-55 Нова-Загора-Гурково, път III-554 Нова Загора-Раднево.

София:
Път II-82 Костенец-Долна Баня – затворен, поради ремонт на ЧЕЦ. Обход през Пчелин.
ОПУ-Смолян:
Път II-37 Доспат-Батак – ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-197 Доспат-Тешел – ограничено е движението на МПС над 12 т.; път III-866 Стойките-Девин-Михалково – ограничено е движението на МПС над 12 т.;

Стара Загора: без ограничения.

Търговище: Ограничава се движението на всички МПС по третокласната пътна мрежа на Област Търговище; МПС над 3 т. по цялата републиканска пътна мрежа в Област Търговище, да се движат задължително с вериги; път II-49 Търговище-Разград – затворен за всички МПС; път II-74 Търговище-Дралфа от км 30+000 до км 40+000 – ограничено движение поради бурен вятър, снегонавявания и ниска видимост.

Хасково: няма ограничения.

Шумен: Ограничено е движението на всички МПС на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия.
ОПУ-Ямбол: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област, поради влошени метеорологични условия.
Път II-53 Ямбол-Средец в участъка с. Войника-с. Калчево – отворен за МПС до 12 т.; път III-5308 Калчево-Кошудере – отворен за МПС до 12 т.

Състояние на транспортната и комуникационна инфраструктура:

Железопътна инфраструктура
• Движението в жп участък Панагюрище-Съединение е преустановено;
• Движението Видин-Страцимир (РП Видбол) е възстановено в 03:10 ч.;
• От 22:05 ч. на 08.01.2017 г. движението в междугарието Поповица-Катуница отново е само по път 1; по път 2 е преустановено поради снегонавяване и преспи;
БДЖ – пътнически превози
• Обстановката започва да се нормализира, нощните влакове са с минимални за зимните условия закъснения в порядъка на 10-40 минути; единствено влаковете Варна-Горна Оряховица-София и Варна-Пловдив са със закъснения съответно 103 и 139 минути;
• От 19:20 ч. на 08.01.2017 г. е възстановено движението на влакове до Силистра;
• Влаковете по направлението Варна-Добрич-Кардам се движат само до Добрич;
• Влакове не се движат в жп участък Съединение-Панагюрище;
• Тази нощ има престояване на един пътнически влак (София-Видин) на Видбол от 21:20 до 03:10 ч. с 10 пътника, поради преспи;
• От 19:00 ч. на 08.01.2017 г. до 07:00 ч. днес са отменени 29 влака; част от тях са покрити с трансбордиране; в други направления на отменени пътнически влакове се движат бързи влакове;
Пристанищна инфраструктура – речни и морски пристанища
• Пристанище Варна: всички райони на пристанище Варна са отворени за маневриране;
• Пристанище Бургас: всички пристанища са отворени за маневриране;
• Река Дунав: корабоплаването се осъществява при зимни условия; ледоход - 10% с тенденция за увеличение в следващите дни;
Въздушен транспорт
- Летище Пловдив - отворено;
- Летище София - работи нормално при зимни условия; заради антиобледенителните процедури, които се извършват стандартно при ниски температури са възможни закъснения;
- Летище Варна - отворено;
- Летище Бургас - отворено;
Комуникационна инфраструктура
Работи нормално и няма настъпили събития, в резултат на обилния снеговалеж.
Български пощи
Възможни са забавяния при доставката на пратки и нарушение на работното време на някои пощенски станции. Това се отнася както за писма, така и за пощенски записи основно в Североизточна България.

Състояние на електрозахранването

Към 11.30 ч. на територията на страната 7 населени места остават без електрозахранване. Клиентите са 1533, всички на територията на община Силистра.

Препоръки за поведение и действие

Не предприемайте пътуване, освен ако не е абсолютно наложително.
Ако въпреки всичко се налага да пътувате, задължително се осведомете за метеорологичната и пътната обстановка.
Използвайте главните пътища, които се почистват с приоритет.
Пътувайте само с автомобили, подготвени за управление при зимни условия.
Заредете колата с гориво. Подсигурете се с вода, храна и топли дрехи, в случай че пътуването ви се удължи.
Не предприемайте маневри, които биха затруднили движението и на останалите.
Не изпреварвайте снегопочистващата техника.
Следвайте указанията на контролиращите органи.
Подсигурете си непрекъсната връзка с близки и роднини.
На път потегляйте със заредени телефони.
При попадане в опасна ситуация потърсете помощ на телефон 112.

Информация за актуалната метеорологична обстановка се намира на страниците на НИМХ-БАН: www.meteo.bg и www.weather.bg.

По-характерни случаи

Област Варна
Постъпили са две искания от областния управител на град Варна за разчистване на пътната инфраструктура в направлението с. Кичево – с. Оброчище – с. Климентово и за оказване на помощ на екипите от Енерго-ПРО за възстановяване на повредената ел. мрежа по направлението Варна – Ветрино – Белоградец.
Област Добрич
Към настоящия момент екип на РДПБЗН Добрич участва в съпровождането на екип от ЕНЕРГО ПРО до с. Ведрина, общ. Добрич за отстраняване на авария от електропреносната мрежа.
Екип с верижна техника на ВМС работи по направление с. Козлодуйци - с. Балик – с. Карапелит.
Екип на РДПБЗН, базиран в гр. Тервел, участва в отстраняването на авария с екип на ЕНЕРГО-ПРО.
Област Търговище
Спряно е движението на всички товарни автомобили в областта с цел подпомагане на снегопочистването. Силни снегонавявания по пътя Търговище – Попово, между кв. Въбел към с. Здравец и с. Подгорица.
Област Пазарджик
Въведено е ограничение товарните автомобили – те трябва да да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак- Доспат. По пътя Белово- Юндола не се допускат товарни автомобили над 12 тона.
Затворен пътен участък с. Смилец – с. Блатница.
Област Шумен
Екип на РСПБЗН Шумен оказа съдействие за транспортиране на болна жена.
Пожарникари от РСПБЗН - Нови Пазар оказаха съдействие на медицински екип да достигане до болен жител на с. Тръница.
Област Силистра
Няма достъп до част от населените места от община Дулово. Предприети са действия с помощта на специализирана верижна техника на РДПБЗН - Силистра. Заедно с екипи на ЕНЕРГО-ПРО се работи по възстановяване на електропреносната мрежа. Междувременно се доставят хляб и други хранителни продукти на жителите.
Област Монтана
Екип на РСПБЗН Монтана е извикан на сигнал за заседнал ТИР в гр. Монтана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове