Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 09:27 1 628 0

Търсели злато в имотите на Цар Киро

  • катуница-
  • кирил рашков-
  • цар киро

Рашкови благодарни на МВР, че опазили фамилията

Търсели злато в имотите на Цар Киро - 1
Снимка: БГНЕС

В момента разбирам, че по искания на участниците в интернет форумите в имотите на Кирил Рашков се търси злато. Това заяви адвокатът на фамилия Рашкови Васил Марков пред бТВ.

До момента семейство Рашкови не е завело искове към никого, но живеем в правова държава и е нормално фамилията да заведе иск за разрушаване и палеж на имотите им, уточни юристът. Нормално е, според него, Ангел Рашков да говори емоционално и да иска обезщетение за разрушените им имоти в Катуница, но това сега не стои на дневен ред.

„Семейство Рашкови са благодарни на МВР затова, че успяха да запазят фамилията и не пострада никой от тях“. „Писанията, че Кирил Рашков ще съди държавата са измислици, няма нищо такова", заяви категорично адвокатът.

Той е категоричен, че ако Рашкови искат да се върнат да живеят в Катуница, няма кой да ги спре да направят това. „Цар Киро няма против имотите му да бъдат оценени, да му се наплатят и тогава ще напусне Катуница“, допълни адвокатът му.

Васил Марков каза, че Цар Киро е много зле здравословно и не пожелава на никой на 69 години да е в затвора.

Кирил Рашков е обвинен в две закани с убийство и неплащане на данъци. Разследването срещу него беше образувано след събитията в Катуница през октомври, когато негови хора убиха Ангел Петров (19).

Вчера главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че полицията разполага с видеозапис, на който се вижда как Цар Киро отправя закани за убийство към Веселин Христев – роднина на Ангел Петров. След заканата ромския бос се хваща за пояса, където имал нож, каза Георгиев. Кадрите са приложени по дознанието срещу Кирил Рашков.

По думите на главния секретар МВР е имало данни, че Цар Киро е престъпен бос много преди ареста му. „Бяха задържани негови близки връзки. Беше ликвидиран бизнеса с фалшивия алкохол. Бяха ударени и джебчийските канали, по които той имаше отношение. Знаете, че когато едно лице е лидер на организирана престъпна група, трудно могат да бъдат събрани достатъчно доказателства срещу самия него", обясни Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА