Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 14:15 3 707 0

Рашков трябва да събори 9 от имотите си

  • имоти-
  • катуница-
  • рашков-
  • днск-
  • събаряне
Рашков трябва да събори 9 от имотите си - 1
Снимка: БГНЕС

„Към днешна дата са издадени девет заповеди за премахване на незаконни обекти собственост на Кирил Рашков”. Това съобщи пред журналисти днес инж. Мария Дончева, началник РДНСК – Южен централен район. Сред тях са лятна резиденция и масивна постройка, намиращи се в местността „Изгорялата воденица” в село Катуница, чийто собственик е Кирил Рашков. Другият масивен обект, който трябва да бъде съборен, е второстепенна сграда с покрита тераса на ул. „Марица” №9, отново в Катуница. Освен Кирил Рашков, съсобственици на имота са още Костадинка Златева, Ангел Рашков и Събка Рашкова. Къщата на ул. „Ягода” в Катуница е също в списъка с обектите за премахване.

Рашков трябва да отстрани и три огради на имотите си на улиците „Петко войвода” и „Ягода” в Катуница и масивна ограда в местността „Изгорялата воденица”.

От деветте обекта за събаряне, единствено къщата на ул. „Ягода” разполага с документи за въвеждане в експлоатация. За останалите жилищни сгради подобен документ липсва. „Всичко в лятната резиденция подлежи на събаряне, няма представени книжа. Поне в община Садово не се намериха строителни документи за тези имоти”, обясни инж. Дончева.

Заповедите за премахване на недвижимостите могат да бъдат връчени още днес на Рашков. От своя страна, той има право в 14-дневен срок да ги обжалва в Административния съд, но само при условие, че представи строителни книжа. Тази процедура може да отнеме до половин година, обясняват експерти. След това има възможност за обжалване пред ВАС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА