Last news in Fakti

12 Ноември, 2011 06:17 961 1

Представят проекта за ромска интеграция

  • роми-
  • интеграция
Представят проекта за ромска интеграция - 1
Снимка: БГНЕС

 

Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) към Министерския съвет организира в понеделник, 14 ноември, национална среща за представяне и обсъждане на проекта на Национална стратегия за интегриране на ромите в България (2012-2020 г.) и на план за действие към нея, съобщават от правителствената информационна служба.

В срещата ще вземат участие представители на Европейската комисия, Съвета на Европа, Ромския образователен фонд – Будапеща, Европейския ромски информационен офис, държавни институции, местни органи на управление, неправителствени организации, академични среди, бизнеса. Дискусиите ще бъдат открити от вицепремиера и председател на НССЕИВ Цветан Цветанов, министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, посланика на Полша у нас Лешек Хенсел, ръководителя на представителството на ЕК в България Зинаида Златанова, постоянния представител на Световната банка в България Маркус Репник.

Националната среща ще се проведе в хотел „Дедеман принцес София” от 10 ч.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Кърлеж интегрира ли се. Да ги принудят да плащат данъци, ток, вода и ще се реши проблема. На циганина в ДНК му е заложено да живее на гърба на другите. Никога няма да мога да ги интегрират. Те от ден на ден стават по нагли.