Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 10:08 897 0

Хората от Катуница правят сдружение в своя защита

  • катуница-
  • рашков-
  • дело
Хората от Катуница правят сдружение в своя защита - 1
Снимка: БГНЕС

Сдружение, което да защитава интересите на хората в Катуница, ще бъде регистрирано до дни в съда, стана ясно снощи след събрание в селото, на което присъстваха кметовете на община Садово и на Катуница, както и юрист.

Целта на сдружението ще бъде законно да бъде потърсена отговорност на институциите докъде е стигнало разследването срещу Рашкови, предаде Дарик. Според жителите на Катуница то се е проточило доста дълго, освен това все още няма наказан за смъртта на 19-годишния Ангел Петров. Те смятат, че убийството му е поръчково. Хората от селото са недоволни и от това, че ежедневно са привиквани за разпити заради палежите на къщите на Рашкови и повредените автомобили. Според тях полицията неправомерно разпитва непълнолетни младежи без присъствието на родителите им, както и хора, които не са присъствали и участвали в ексцесиите на 24 септември в Катуница.

На 22 ноември тръгва делото срещу Кирил Рашков-младши, който е обвинен в заплахи за убийство над Веселин Христев - вуйчо на убития Ангел. Вчера бе преместен в пловдивския затвор от ареста в Асеновград и дядо му Кирил Рашков, научи Дарик. Преди дни и на него му беше връчен обвинителният акт. Той ще отговаря пред съда също за заплахи за убийство над Христев. Освен това го грозят до 5 години затвор заради отглеждането на защитен вид костенурки в единия от имотите му.

По информация на Дарик има още една жалба за заплахи за убийство в Районното управление на полицията в Асеновград. Тя е срещу Ангел Рашков от свидетел на събитията в Катуница. Той твърди, че преди два дни е бил заплашван от сина на Кирил Рашков по телефона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА