Last news in Fakti

7 Април, 2017 14:24 5 592 4

Клатят кабинета! Искат оставка на министър заради Железница

  • железница-
  • спас попниколов-
  • апи-
  • железница

Камарата на строителите в България поиска оттеглянето на Спас Попниколов и на ръководството на АПИ

Клатят кабинета! Искат оставка на министър заради Железница - 1

Камарата на строителите в България иска оставката на служебния министър на регионалното развитие Спас Попниколов.

Това става ясно от декларация на браншовата организация до медиите.

Припомняме, че обществената поръчка беше спряна, тъй като липсвала част от офертата на един от участниците в процедурата. "Ако процедурата не бъде прекратена, това е съществено нарушение на правилата за провеждането на обществени поръчки и би довело до корекция от 100% осигуреното европейскo финансиране", обясни вчера членът на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Пирин Пенчев.

Според Камарата на строителите опасността магистралата да не бъде цялостно завършена става все по-голяма. От становището им се разбира, че България може да загуби 2 млрд. лв. от фондовете на Европейския съюз при провал на строежа на "Струма".

Във връзка с това призоваваме министърът на регионалното развитие и благоустройството господин Спас Попниколов и отговорните членове на Агенция „Пътна инфраструктура“ да подадат оставка. Вярваме, че това ще е една реална стъпка в посока повишаване на доверието на обществото към държавните институции, призовават от Камарата на строителите.

Ето и позицията.

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА

КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Във връзка с решение на АПИ за прекратяване на тръжната процедура за избор на изпълнител на обект: „Проектиране и строителство на Автомагистрала „Струма“, лот 3.1, Тунел „Железница“

Камарата на строителите в България изразява огромно безпокойство за увеличаващата се опасност да не бъдат приключени строителните дейности (цялостно завършване) на АМ „Струма“. Трябва да отбележим и огромния риск, пред който е поставена нашата държава - загубването на два милиарда лева от фондовете на Европейския съюз, които няма да се влеят в българската икономика и биха довели до безработица на голяма част от сто и деветдесетте хиляди служители и работници, които са членове на Камарата и работят в строителния бранш. Това води и до влошаване на имиджа на България в лицето на нейните институции, ангажирани с управлението на евросредства.

Във връзка с това призоваваме министърът на регионалното развитие и благоустройството господин Спас Попниколов и отговорните членове на Агенция „Пътна инфраструктура“ да подадат оставка. Вярваме, че това ще е една реална стъпка в посока повишаване на доверието на обществото към държавните институции.

Обръщаме се към правителството на Република България за бърза и компетентна намеса в посока подбор и назначаване на специалисти с висок професионален опит и морал, за да може в малкото оставащо време до края на програмния период 2014 - 2020 г. натрупаните закъснения да бъдат компенсирани. В случай че отговорните за създадената ситуация лица не се съобразят с призива ни за оставка, очакваме от правителството на РБ решителна намеса за промени с цел да се гарантират спокойствието и предвидимостта в бранша. Настояваме новосформираният кабинет да положи необходимите усилия за увеличаване на административния капацитет на всички институции, ангажирани с управлението и усвояването на обществени средства, и да гарантира върховенството на закона в Република България.

Изразявайки своята готовност да съдейства с експертни ресурси за подпомагане на процедурите по подготвяне и възлагане на обществени поръчки, Камарата на строителите в България декларира, че ще бъде последователна в политиката си за защита на интересите на своите членове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНИДА

    4 1 Отговор
    Прокуратурата къде е ?
  • 2 груйо

    7 2 Отговор
    Това със спирането на парите за автомагистрала "Струма" и цената на тока и газта е след изборен трик на ГЕРБ. Сега като дойде БАТМАН с трети мандат, всичко ще оправи. Маха увеличението, намира документите, и потичат реки от мед и мляко. 2020 отново предсрочно подава "Оставка", защото вече спират парите от пред присъединителните фондове, и ние пак ще лапаме мухите.
  • 3 Viktor

    3 0 Отговор
    Цялата държавна адмистрация се държи от герб.
    Какво искат от този министър дето е два месеца начело на министерство, върху което няма контрол.
    Да се обърнат към краля Слънце.
    Аман от тия популистки трикове на гербаджии
  • 4 неутрален

    1 0 Отговор
    Наглостта на ГРОБАРИТЕ нямат край. Днеска слушах дебелобузата костенурка - Лилито павловна, колко сърцераздирателно коментираше този въпрос, а пък когато говореше за пенсиите на възрастните и посочи, че и майка и е с ниска пенсия, чак ми се прищя да отвориме банкова сметка на майка като социално слаба. ТАЯ НЯМА СРАМ! Не се ли знае, че е внучкана Георги Павлов- бевш член на ЦК на БКП и бивш министър на "Околната среда и водите", а майка и на кого е роднина и как грабеха от коритото при бай Тошо и ТАЗИ НАГЛА ЩЕ ГОВОРИ, ЧЕ МАЙКА и е с ниска пенсия. Като толкова е ГЕРБЕРКА, защо носи фамилията на дядо си? Нали мрази комунистите...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове