Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 12:54 540 1

Варненските първолаци се върнаха в клас

  • найден геров-
  • варна

Видеонаблюдение и социален асистент за хиперактивния Митко

Първокласниците от училище „Найден Геров“ във Варна, чиито родители не ги пускаха в школото заради проблеми с техен съученик, вече са в класните си стаи.

Три дни поред майки и татковци на 16 от общо 22-ма ученици протестираха и не пускаха децата си в класната стая. Причината е в хиперактивния Димитър, който налитал на бой, буйствал и всявал страх сред връстниците си.

След няколкодневни преговори с ръководството на училището, РИО и Общината, разтревожените родители се съгласиха на временните мерки за предотвратяването на подобни инциденти.

От четвъртък в класната стая на паралелката е осигурено непрекъснато видеонаблюдение, социален асистент пък се грижи за буйния първокласник, докато майка му е пред вратата на стаята през целия ден. До нея има дежурен учител, а през междучасията идва и помощен персонал.

В момента в училището текат проверки на Министерството на образованието и РИО, за да се вземе експертно решение по случая. В характеристиката от детската градина, където е бил буйният Димитър, било записано,че не е проявявал агресия. С момчето вече работи психолог, като предстоят и изследвания, които да дадат яснота нуждае ли се детето от постоянен социален асистент.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стария

    0 0 Отговор
    А ние едно време сами се оправяхме с такива...Не ми се вярва да е такъв звяр това дете :D.