Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 14:35 837 0

От 1 декември НАП започва проверки на търговците на зърно

  • нап-
  • търговци на зърно-
  • зърно

Всички касови апарати на търговците на зърно трябва да се свържат с НАП до края на ноември 2011 г., съобщиха от приходната агенция.

Става въпрос за всички фискални устройства на търговците на зърно, които се използват за регистриране и отчитане на продажбите за всички извършвани от тях дейности.

До момента свързаните с НАП търговци на зърно са общо 1041.

От НАП предупреждават, че от 1 декември започват масови проверки на търговците със зърно за това дали са спазени законовите изисквания. Ако някой от тях извършва търговия на зърно след края на ноември и фискалното му устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобен с до 10 000 лв. и едновременно с това обектът му да бъде запечатан.

До края на март 2012 г. пък всички останали търговци трябва да установят дистанционна връзка с приходната администрация, напомнят още от агенцията. От НАП призовават своите клиенти да не изчакват, защото с наближаването на крайните срокове се удължава и времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Всеки търговец може да провери дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на новата наредба за отчитане на продажбите с фискални устройства или ще му се наложи да си купи ново.

Софтуер за проверка на възможността за доработване на касовия апарат за дистанционна връзка с НАП е публикуван в рубриката Свържете касовите апарати с НАП. С негова помощ всеки търговец ще може да си отговори на въпроса дали фискалното устройство, което притежава, може да се модифицира или трябва да си купи ново, за да се свърже с информационната система на НАП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА