Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 12:48 1 004 0

Пуснаха от ареста задържания за убийството на Яна

  • яна кръстева-
  • плавен трифонов-
  • борисова градина

Плавен Трифонов е единственият обвинен по случая

Пуснаха от ареста задържания за убийството на Яна - 1
Снимка: БГНЕС

Състав на Софийския апелативен съд пусна от ареста Пламен Трифонов, обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Магистратите отмениха мярката за неотклонение – „задържане под стража“.

Миналата седмица Софийски градски съд наложи повторно мярка за неотклонение „задържане под стража” на подсъдимия Трифонов заради доказателствата, които сочат, че той е убиец на Яна. Доводите бяха, че той няма постоянен адрес и може да се укрие.

28-годишната Яна Кръстева беше намерена удушена на 10 юли тази година. След няколко дни по сигнал на свидетел, бе задържан Пламен Трифонов. Тогава Апелативният съд в София постанови, че доказателствата срещу него са косвени, но поради опасност да се укрие, го остави в ареста.

Пламен Трифонов беше задържан под стража от съда на базата на косвени доказателства. Експертизата която доказва сходството на космите му с тези, открити по тялото на Яна, далече не е категорична – де факто тези косми могат да бъдат на всеки с неговия цвят на косата.

Категорична идентичност може да бъде установена само с ДНК изследване, каквото не може да бъде направено, тъй като намерените по тялото на Яна косми нямат луковица. Те са били изпратени за изследване в чужбина, като резултатът вероятно ще е готов до два месеца.

Запознати с разследването, определиха като странен факта, че експертизата за морфологичното сходство на космите е станала по-малко от 24 часа след като Пламен е предал доброволно своите на разследващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА