Last news in Fakti

29 Ноември, 2011 11:45 1 168 0

Цветанов: Освобождаването на обвиняемия за убийството на Яна е абсурдно

  • яна кръстева

Вътрешният министър сравни решението на САС с пускането на Килърите

Вътрешният министър Цветан Цветанов даде да се разбере, че определението на Софийския апелативен съд (САС), с което бе пуснат единственият обвиняем за убийството на Яна Кръстева, е странно и абсурдно. МВР-шефът сравни това съдебно решение с пускането на Килърите от ареста.

Миналата седмица САС пусна Пламен Трифонов, след като се оказа, че срещу него няма нови доказателства, освен трите косъма по тялото на Яна, които имат само морфологично сходство с неговите и тепърва експертиза ще установява дали има съвпадение.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза обаче показа, че смъртта на момичето е настъпила в периода 00.00 – 04,00 ч на 8-и срещу 9-и юли, а свидетелят по делото Николай Русинов, който първоначално бе заподозрян, сам признава, че до зазоряване е бил с Яна на заведение, след което са правили и секс.

Това се потвърждава и от разпечатки на телефона му, които показват, че по това време е бил в Борисовата градина, но такова съвпадение при Трифонов няма.

„Знаете, че Апелативният съд в по-голямата си част някой път е излизал с много странни и абсурдни решения, все пак говорим за процес, който тече“, заяви той. „Ще ви върна в делото на „Килърите”, защото знаете, че точно Апелативният съд в София освободи тези, които днес са подсъдими за извършването на поредица убийства в България и самият факт, че неглижираха началния етап на едно разследване по една изключително добре функционираща престъпна група за правене на поръчкови убийства“, посочи Цветанов. „Не бих искал да давам оценка на този съд, но мога да ви кажа, че доста са озадачаващи някой път решенията, които се вземат там“, каза министърът.

По думите на Цветанове важно, че по случая с убийството на Яна Кръстева, са събрани доказателства много професионално. „Това, което беше важно – да бъдат изведени съответните ДНК-профили на лицата, които могат да бъдат потенциално извършители на това престъпление. МВР беше важно да направи неотложните процесуално-следствени действия, да бъдат събрани годни доказателства от местопроизшествието“, каза министърът.

Назначени са експертизи, които се чакат от чужбина по случая с убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София, работата продължава, обясни още вътрешният министър. „Не сме спрели да работим по разкриването и документирането на това престъпление“, увери той.

Цветанов заяви още, че продължава да се работи по случая с изчезналата Мирослава от Перник. Той посочи, че на база информацията, която има, не смята, че става дума за отвличане, но не коментира подробности към момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА