Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 12:19 1 177 0

Може да повдигнат и други обвинения за убийството на Яна

  • яна кръстева

На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица

Не е изключено след събиране на допълнителни доказателства за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина да бъдат повдигнати и други обвинения. Това съобщи на пресконференция говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.По думите на Немска следите за убийството на Яна са разнопосочни. На местопрестъплението е открит биологичен материал от повече от две лица, различен от този на жертвата.

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Николай Русинов, който е бил с Яна в нощта на убийството й. Резултатите от нея обаче все още не са готови.

Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива. Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

Прокуратурата е разпитала в събота вечерта и таксиметровия шофьор Георги Петров, който в предаване по Нова телевизия съобщи, че е видял Пламен Трифонов в ранните сутрешни часове след смъртта на Яна. Ще се проверява достоверността на неговите показания. Прокуратурата отчита факта, че той реши да съобщи какво знае по случая, след като съдът пусна от ареста единствения обвиняем за убийството на Яна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА