Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 09:55 1 779 0

Българите в топ 3 на стройните европейци

  • българи-
  • стройни-
  • европейци-
  • евростат-
  • статистика

Българите се нареждат сред най-стройните европейци, показват данните на европейската статистическа служба „Евростат”.

Като цяло през последните години все повече хора в Европейския съюз имат проблеми със свръхтегло и наднормено тегло. Европейските държави с най-затлъстяло население са Великобритания (23,9% жени и 22,1% мъже), Малта (21,1% жени и 24,7% мъже), Унгария, Латвия и Естония с около 20%.

На обратния полюс в класацията е Румъния. В северната ни съседка с наднормено тегло са 8% от жените над 18-годишна възраст и 7,6% от мъжете.

На второ място по най-малко случаи на затлъстяване е Италия, а трета е България. У нас килограми в повече имат общо 11,3 на сто от жените над 18 години и 11,6% от мъжете. Французите остават на четвърто място, като там, за разлика от България, жените по-често са с наднормено тегло в сравнение с мъжете.

В САЩ, страната с най-голям процент хора със свръхтегло, през 2009 г. 26,8% от жените и 27,6% от мъжете са имали този проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА