Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 17:44 1 111 3

Мислят нова схема за цената на водата

  • вода-
  • цена

По израелски пример пестеливите домакинства ще плащат по-малко

Обмисля се въвеждането на двускална цена на водата за бита, в зависимост от обема на потребление. Това стана ясно от думите министъра на околната среда и водите Нона Караджова в рамките на семинар за журналисти, предаде БТА.

Караджова даде за пример възприетата практика в посетен от правителствена делегация израелски град, където семействата с месечно потребление до 3,5 куб. метра плащат значително по-ниска цена на водата.

Министърът каза, че подкрепя двускалната цена и смята, че тя ще стане елемент на водната стратегия в частта й за подаването на питейна вода за бита. „Фактът, че никой не пести вода означава, че има резон за подобно нещо", коментира тя.

По думите й все още се обсъжда дали е подходящо да има солидарност по отношение на цената на водата между различните региони в страната, тъй като те разполагат с различни водни ресурси, имат различни начини на добиване на водата и степен на изграденост на системите.

Министърът на околната среда допълни, че продължава междуведомствената работа по водната стратегия. С предложения модел ще е ясно на хората какво ще се прави, защо ще се повишава или намалява цената на водата., посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съгласен

    0 0 Отговор
    Добра,справедлива и със значим ефект със сигурност идея.Дано само не засегне нечий интереси някъде и да я препънат,както много други хубави и полезни,но финансово неизгодни!За някого!
  • 2 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    В нашия град загубите на ВиК са вероятно над 80% и всичко се начислява в крайната цена за потребителя. Има толкова много "извори" по улиците, на които никой не обръща внимание, че спокойно може да наречем Исперих - градът на 100-те извора.
  • 3 www

    0 0 Отговор
    Нов начин за измъкване на още пари от празните джобове на народа.