Last news in Fakti

10 Май, 2017 08:55 1 328 3

Манолова: Партиите се разсейват, не се захващат с референдума

  • мая манолова-
  • партии-
  • референдум

Омбудсманът призна, че се е срещала с Гергов и Нинова с цел да се откаже от кандидат-президентската номинация

Манолова: Партиите се разсейват, не се захващат с референдума - 1
Мая Манолова

Това, което трябва да се случи по закон, е в двумесечен срок след референдума за изборните правила, Народното събрание да обсъди резултатите от допитването. Виждаме обаче, че се занимават с какво ли не, но не и този въпрос. Това коментира пред бТВ омбудсманът Мая Манолова.

„Единият от въпросите е свързан с партийната субсидия, а всички парламентарни групи се разсейват. Всички субсидии са 32 млн. лв. плюс 6 млн. лв. представителни разходи, част от които отново отиват към партиите и парламентарните групи”, посочи Манолова и подчерта, че на референдума хората ясно са заявили, че не желаят тези пари да отиват за партийна дейност.

По думите й районирането на страната в отделни едномандатни избирателни райони е по-скоро част от „технически подробности”, но тя е внесла законопроект с избирателни райони и за българите в чужбина. Манолова призова окончателното разпределяне на избирателните райони да се направи възможно най-публично в парламента, а по свързаните с референдума законопроекти да се направи поименно гласуване.

По отношение на произвола на частните съдебни изпълнители и разказаната в серия от разследвания на bTV схема „Запис на заповед”, общественият защитник разказа за няколко случая в Ямбол, при които работещи в чужбина хора са се оказали без имоти заради минимални задължения, тъй като не били уведомени за вземането.

Тя призова да се намалят таксите на частните съдебни изпълнители, да се даде възможност длъжникът да протестира често твърде ниската оценка на имота си и да няма възможност банките да си вадят изпълнителен лист без да доказват нищо. За четвърти път тя внася в парламента законови текстове в тази посока.

„ЧСИ вече са започнали да търсят свои лобита и да полазват в Народното събрание, за да не мине”, коментира Манолова.

Тя призна, че се е срещала с лидера на БСП Корнелия Нинова в офиса на Георги Гергов и подчерта, че не е крила, че разговорът е бил с цел тя да се откаже от многото си номинации за кандидат-президент.

„Не мисля, че е редно като омбудсман да посещавам партийни централи” – така тя отговори на въпроса защо не са говорили на „Позитано” 20 и допълни, че не е поставила под съмнение идеята да се срещнат при пловдивския бизнесмен, който по това време беше в „червеното” ръководство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    3 3 Отговор
    едно и сащо си дъвче!
    Какво направи, когато бе в парламента?
  • 2 Българин

    4 3 Отговор
    Мая" Общата" сега като омбудсман се прави на много честна . Защо не накара нейните уж бивши съпартийци да подкрепят референдума? Интересно ми е дали ако не беше на този пост щеше да го подкрепя или друга песен щеше да пее?
  • 3 глупак

    2 0 Отговор
    Все пак върши нещо за хората (за вас)
    Единственият държавен служител, който се бори наистина за народа.
    Браво
    Дано да успее и в каузата срещу екзекутиране на дългове
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове