Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 08:26 815 0

Младенов свиква работна среща за пенсионната реформа

  • пенсионна реформа-
  • пенсиониране

Подготвят заседание на Тристранката в петък

Младенов свиква работна среща за пенсионната реформа - 1
Снимка: БГНЕС

Работна среща за пенсионната система ще се проведе в Министерство на труда и социалната политика. Експертната група ще обсъди вижданията и предложенията на правителството и на социалните партньори за финансовата устойчивост на пенсионната система.

Тя се свиква с оглед подготовката на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество за приемане на мерки за усъвършенстване на пенсионната реформа в дългосрочен план, което ще се проведе на 2 декември 2011 г.

Заседанието ще бъде проведено, след като в петък депутати от ГЕРБ внесоха законодателни промени, с които се регламентира вдигането на възрастта за пенсиониране с 1 година от началото на 2012-та година за мъжете и жените от всички категории на труд. Намеренията за ускорена пенсионна реформа без каквито и да било компромиси бяха потвърдени в неделя от вицепремиера Симеон Дянков.

Първоначално социалният министър свика работната група в петък – денят, в който изтече последният срок за внасяне на промени в бюджетните закони между първо и второ четене в парламента. В същия ден министър Младенов отложи експертното заседание за днес, а ГЕРБ внесе промените, определящи вдигането на пенсионната възраст от 1-ви януари.

От КНСБ обявиха, че ще търсят подкрепа за налагане на вето, ако промените бъдат гласувани, както и че отказват да участват в тристранния диалог, докато не бъде оттеглено това предложение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА