Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 17:05 1 167 0

КНСБ свиква стачния комитет заради пенсионирането

  • синдикати-
  • пенсиониране

С това някой си играе с огъня, реагират и от „Подкрепа“

КНСБ свиква стачния комитет заради пенсионирането - 1
Снимка: БГНЕС

КНСБ свиква стачния комитет и координационния съвет на синдиката утре заради внесеното от ГЕРБ предложение за увеличаване на пенсионната възраст с една година от 1 януари 2012 г., съобщи БНР.

КНСБ ще уведоми посланиците на страните от Европейския съюз, с които има среща по-късно днес, за намеренията за повишаване на възрастта за пенсиониране и проблемите в БДЖ.

„Това е скандално, бих казал, да не кажа по-силни думи. Опитахме се и продължаваме да се опитваме да убедим и депутатите от ГЕРБ с тричасова среща онзи ден, и правителството, в това число лично премиера, че това, което се предлага да се прави по тоя начин, няма аналог в ЕС. Никоя държава не вдига едновременно и стаж, и възраст. Със сигурност националното шествие на 30 ноември ще бъде още по-мощно и още по-силно“, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Остра е и реакцията на другия синдикат - КТ „Подкрепа“. „С това някой си играе с огъня. Ако те си мислят, че ще лежат на нещо, свързано с отминали кухи президентски избори, не знам колко ... беше този ресурс. Той беше пропилян с първата приказка, която беше казана по тая тема“, заяви вицепрезидентът на синдиката Димитър Манолов

„Искам да припомня и още нещо, че вчера приеха една поправка в Кодекса на труда, с която ще се търси лична отговорност на работници без трудов договор и тези средства ще отиват в осигурителните системи, тоест те със сигурност ще намалят дефицитите. Ако органите на властта, които се занимават с тази работа, успеят да разширят обхвата на тази мярка, аз съм абсолютно убеден, че средствата в нея с пъти ще превишават увеличението на пенсионната възраст, освен ако не я направят сто години“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА