29 Ноември, 2011 08:57 656 1

Младенов: Никой не се е родил министър

  • пенсиониране

Няма диалог, когато една от страните извива ръце, заяви министърът

Младенов: Никой не се е родил министър - 1
Снимка: БГНЕС

Никой не се е родил министър. Така министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов коментира пред Нова телевизия спекулациите за евентуална негова оставка и за това, че неговата заместничка Деяна Костадинова била готвена да поеме поста му.

„Ние се опитваме да оправим грешките, които са натрупани през последните 20 години, да има хората къде да работят и да им се повишават доходите. Аз имам много добър екип, всеки е готов да ме наследи, всеки от екипа ми е готов да го направи, но трябва да се опитаме да си свършим работата докрай“, категоричен е Тотю Младенов.

За това дали се усеща като аутсайдер в правителството, Младенов каза, че той от 4 г. се занимава с работата, която върши към момента. „Първо бях кмет, после ангажимент поех към министър-председателя. Аз съм част от този екип и социалният диалог винаги е стоял на първо място, но той се прави, когато и в трите страни има разум, когато една от страните извива ръцете, това не е диалог. Уважавам синдикатите, имам много приятели там, но те трябва да разберат. Нека в петък да седнем на масата, вече има събрани предложения, има и правителствено решение за пенсионната реформа“, посочи Младенов.

Трябва да продължим да правим реформите, което е много важно в сегашната ситуация в рамките на социалния диалог. Разумът трябва да надделее над емоциите, това важи за всички, и за синдикатите. Уведомихме ги, че няма друг изход, освен да изтеглим по-напред реформите, защото ситуацията, която се задава ще бъде изключително тежка, добави Младенов.

Той подчерта, че максимално трябва да се стабилизира системата. „Допълнителните предложения на синдикатите и работодателите дават възможност за повече приходи в системата. Колкото повече приходи има в системата, толкова повече ще има увеличение на пенсиите. Когато започна да се прави бюджета на ДОО от началото на този месец, отидохме със сметките, които бяха направени от НОИ при премиера, при финансовия министър, при парламентарната група. И казахме това е положението в момента, това е дефицитът, който се очертава, както и това, че икономическата ситуация, която се очаква ще бъде тежка и ако искаме да правим реформа, трябва да я направим", обясни Младенов.

Министърът добави, че и възрастта за пенсиониране в Европа отива към 65-67 години. „Демографската криза в Европа е много тежка, населението в Европа застарява, все по-малко стават работещите. Препоръките на ЕК не са случайни. Те казват, че трябва да продължим реформата и да изтеглим мерките по-напред. Ние това правим", заяви социалният министър.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не разбрал

    0 0 Отговор
    Къде са работните места?