Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 10:39 789 0

„Подкрепа“ мисли за разширяване на стачката

  • бдж-
  • стачка

Дянков и ръководството на БДЖ потъпкват договореностите

„Подкрепа“ мисли за разширяване на стачката - 1
Снимка: БГНЕС

Причините за съществуващото социално напрежение в обществото като цяло и в системата на БДЖ се коренят в едностранното потъпкване на договореностите от вицепремиера Симеон Дянков и от управата на държавните БДЖ в споразуменията за развитието на пенсионната система и за структурните промени в железниците. Това се казва в позиция на КТ "Подкрепа", изпратена до медиите.

Паралелно с това управата на БДЖ залива обществото с манипулации за мащабите на стачката в дружеството. Не спират и незаконните и безнравствените й действия по време на стачката. Те са разрез с духа на закона и подписаните стачни споразумения. Единствената изправна страна по тези споразумения са стачкуващите работници и служители.

Този дисбаланс в отношенията определено е неприемлив за Конфедерацията на труда "Подкрепа". Водени от своите разбирания и намерения за развитието на конфликта в посока на бърза и приемлива развръзка, ние ще предложим на колегите и партньорите ни от КНСБ да преосмислим поведението си, с цел откриване на възможности за разширяване обхвата и обема на стачните действия в железницата, заявяват от КТ "Подкрепа".

Днес е петият ден от обявената от служителите в БДЖ ефективна стачка. Влакове няма да се движат от 8 до 16 часа. Ще спрат всички влакове - пътнически, товарни, международни.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА