Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 21:29 966 0

Синдикати и шефове в БДЖ преговарят в сряда

  • бдж-
  • стачка

Стачката продължава

Синдикати и шефове в БДЖ преговарят в сряда - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на БДЖ днес официално покани стачните комитети в железниците на разговори, съобщи изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Йордан Недев, цитиран от investor.bg. Срещата е насрочена за сряда, 30 ноември, в 14 часа.

От ръководството на КНСБ и КТ "Подкрепа" потвърдиха, че ще се отзоват на поканата. Те обаче бяха категорични, че започналата на 24 ноември стачка ще продължи до подписване на споразумение.

„Към момента нямаме достатъчно финансова и икономическа информация за състоянието на компанията, за да предложим цялостна програма от мерки. По принцип обаче трябва да се започне от това, какво е основното, което искаме да бъде постигнато. А то е, че „БДЖ – Пътнически превози“ и „БДЖ – Товарни превози“ трябва да приключат 2012 г. без загуба", коментира синдикалният шеф Петър Бунев.

Според него тази цел може може да се реализира както чрез намаляване на разходи – което става чрез съкращаване на персонал и влакове, така и чрез получаване на допълнителни приходи.

"А важен начин за набавяне на допълнителни приходи може да бъде продажбата на сгради на железниците, намиращи се в централните части на градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и други. Сега тези сгради се дават под наем. По най-общи сметки, от това перо биха могли да дойдат приходи от около 15-16 млн. лева“, заяви още синдикалният лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА