Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 14:12 1 014 0

Синдикалните лидери влязоха в парламента

  • протест-
  • пенсиониране

Депутати от ГЕРБ поканиха протестиращите на преговори

Синдикалните лидери влязоха в парламента - 1
Снимки: БГНЕС

Синдикалните лидери Константин Тренчев и Пламен Димитров влязоха в Народното събрание за преговори. Депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова, Светлана Ангелова, Димитър Главчев, Менда Стоянова и Валентин Николов излязоха пред централния вход на парламента, за да поканят синдикалните лидери за преговори.

Пламен Димитров внесе декларация в Народното събрание с исканията на протестиращите. Той призова управляващите да изкарат парите от сивата икономика. "Този закон трябва да бъде изтеглен още днес", каза Димитров по отношение на пенсионната реформа. "Премиерът вчера ни пита - къде бяхме по-рано? Казваме му - ние бяхме тук, а ти къде беше премиер",  допълни той. Синдикалният лидер призова управляващите да търсят алтернативи за бюджета, но не да повишават възрастта.

Президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев заяви: Голямата тайна на управляващите е, че свършват парите. Затова се прави всичко това. Дянков трябва да разбере - не само да контролира, но и да мисли как да генерира приходи. Който е тръгнал срещу народа, не е стигнал далеч."

Пред Народното събрание продължава националният митинг-протест срещу пенсионната реформа. Учители, държавни служители, миньори, цивилни полицаи са на днешния национален протест.
„Вървете си вие, за да не дойдем ние“, беше едно от посланията на протеста. Присъстващите скандират „бандити“ по адрес на управляващите. Дойдоха като спасение на България, а са банда, заяви един от протестиращите миньори за ГЕРБ.

При сцената припадна един от протестиращите. На място пристигна линейка, за да окажат лекарите Спешна помощ на човека. Присъствието й даде повод на хората да скандират "убийци".

Представители на различни браншове от различни райони направиха изказвания към събралото се множество от издигната сцена. Дянков прави всичко възможно, за да лази по нервите на този народ. Миналата година смаза културата, сега се зае с пенсионната възраст, заяви един от протестиращите от трибуната на митинга.

Бойко ни заплашва с оставка. Казваме – дайте ни оставка, г-н премиер министър. Най-голямото нещастие на България се казва футболист № 1, беше заявено от сцената по време на протеста пред парламента. 

Не сме само цифра от бюджета, ние сме хора – това заяви един от младежите по време на протеста. „Г-н Дянков, не ни гонете, вземете ни със себе си в САЩ”, заявиха младежи на протеста. По време на митинга бяха прочетени имената на някои от народните представители от отделните райони, след което се задаваше въпрос от трибуната „ще го изберете ли отново?”.

На митинга слово произнесе и Йозеф Немец, зам.-председател на ЕКП. „Тук съм, за да донеса подкрепата от Европа. Трябва да бъдем солидарни. Да се спазват договореностите със синдикатите. Нека банките да вложат в икономика и работни места“, призова Немец.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА