Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 12:16 1 186 0

Музика и викове „оставка“ на протеста в София

  • кнсб-
  • кт подкрепа-
  • синдикати-
  • пенсии-
  • протест-
  • фермери

Фермери блокираха страната

Музика и викове „оставка“ на протеста в София - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикалните шествия на КНСБ и КТ „Подкрепа“ тръгнаха към сборната си точка за днешния национален протест – Народното събрание. По очаквания на организаторите около 20 000 души се чакат пред парламента, за да изразят недоволството си срещу планираните промени по отношение на пенсиите – увеличаването на възрастта за пенсия и премахването на класа прослужено време.

С народна музика, български знамена и викове „оставка“ хората от лъча на КТ „Подкрепа“ поеха от стадион „Васил Левски“. Другият лъч на КНСБ се придвижва от площад „Македония“. От 13.00 часа е насрочено началото на митинга.

Начело на първата колона е издигнат голям плакат с лика на финансовия министър Симеон Дянков, който е определен като „лъжец“.

Движението в центъра на София е блокирано, има засилено полицейско присъствие.

Междувременно фермери блокираха пътища в страната. Недоволните стопани препречват с трактори и машини движението през ГКПП „Лесово“, „Капитан Андреево“, Дунав мост, Петолъчката, както и по главните пътища Пловдив – Карлово, Плевен – Русе, Мездра – София. Акцията започва в 12.00 часа и ще продължи един час. Вчера протестиращите на ГКПП „Капитан Андреево“ играха хоро, блокирайки границата за 40 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА