Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 12:53 1 575 2

Хиляди изпълниха площада пред парламента

  • протест-
  • синдикати

„Дянков вън“ и „оставка“, скандират протестиращите

Хиляди протестиращи изпълниха площада пред Народното събрание. Двата лъча протестиращи - на КНСБ и КТ „Подкрепа“ се срещнаха пред парламента. Процесията на КНСБ преминаха покрай Министерски съвет с освирквания към управляващите и скандирания „Дянков вън“ и „оставка“. Другият лъч тръгна от Националния стадион „Васил Левски“.

На площада пред Народното събрание се образува задръстване от хора, тъй като продължават да прииждат протестиращи от двата лъча. Организаторите на протеста направиха опит да насочат хората към храм-паметника „Свети Александър Невски”, тъй като до паметника на Цар Освободител е буквално невъзможно да се поберат още хора.

До паметника на Цар Освободител е издигната сцена за протеста. От мегафони се разнасят призиви шествието да се премести към „Свети Александър Невски” с думите „не спирайте, колеги, не спирайте“.
Полицейското присъствие в района е засилено, поставени са заграждения. Встрани, до сградата на БАН са паркирани два противопожарни автомобила, които са в готовност.

Протестът съвпада със заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което ще се разглежда вдигането на възрастта за пенсиониране с 1 година от 2012 година. Синдикатите са подготвили стена на срама със снимките на депутатите от ГЕРБ, внесли предложението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луд

    0 0 Отговор
    Що не коментирате.чАКАТ КАМИОНА с оръжие.
  • 2 kali

    0 0 Отговор
    Глас народен - глас божи!!!