Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 16:29 1 140 0

Един от кандидатите за апелативен прокурор на София се оттегли

  • вичо вичев-
  • всс

Вичо Вичев няма да се бори за втори мандат

Апелативният прокурор на София Вичо Вичев е оттеглил кандидатурата си за втори мандат, научи Факти.бг. Заявлението му е било внесено днес във Висшия съдебен съвет (ВСС). Това се случва ден преди Вичев да бъде изслушан от Съвета.

Вчера „Правен свят“ съобщи, че срещу него има преписка за използване на документ в невярно съдържание в Инспектората на Върховната касационна прокуратура (ВКП). Проверката е започнала по сигнал на прокурорка от районната прокуратура, че по гражданско дело, по което е бил страна, Вичо Вичев е представил документ с невярно съдържание.

След оттеглянето на Вичев остават двама кандидати за апелативен прокурор на София – Венцислав Андреев от Софийска градска прокуратура и Стойчо Ненков от апелативната прокуратура в столицата.

Името на Венцислав Андреев наскоро бе извадено в публичното пространство покрай делото на сина му, който прегази двама души. Заради участието на баба му в конкурса, делото срещу Андреев-младши се наблюдава от прокуратурата във Варна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА