24 Ноември, 2011 13:04 1 119 0

Временно отстраниха окръжния прокурор на Хасково

  • иван ванчев-
  • хасково-
  • всс

Срещу Ванчев тече производство за уронване на престижа на съдебната власт.

Висшият съдебен съвет отстрани за шест месеца от поста окръжен прокурор на Хасково Иван Ванчев. Срещу него беше образувано дисциплинарно производство за уронване на престижа на съдебната власт.
Миналата седмица стана ясно, че главният прокурор Борис Велчев е внесъл предложение за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на Ванчев.

Скандалът с окръжния прокурор на Хасково избухна, след като се разбра, че той е подслушвал приятелката си, която е съдия в града. Незаконните СРС-та обаче са прихванали и политици и магистрати.  Според публикации в медиите Ванчев е подслушвал противозаконно свои колеги и политици.

Иван Ванчев бе избран от ВСС за административен ръководител на Хасковската окръжна прокуратура през лятото на 2009 година. Това е неговият втори мандат. Тогава той спечели надпреварата с Петър Мидов и Светлозар Костов, който пък наскоро бе избран за административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Главният прокурор предложи временно хасковската окръжна прокуратура да се ръководи от заместника на Ванчев Розалин Трендафилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА