Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 20:21 825 1

Депутатите на ГЕРБ готови на диалог за пенсиите

  • герб-
  • пенсии-
  • синдикати
Депутатите на ГЕРБ готови на диалог за пенсиите - 1
Снимка: Факти.бг

Депутатите от ГЕРБ изразиха желание за диалог със синдикатите по болезнената пенсионна реформа, която днес изкара на протест около 10 000 души в центъра на София.

След преговори с лидерите на КТ „Подкрепа” и КНСБ днес стана ясно, че управляващите са се съгласили да оттеглят промените, предвиждащи вдигане на възрастта за пенсия и премахване на класа за прослужено време.

Предстоят преговори, за да се намери най-добрият изход от ситуацията. По-рано днес лидерът на КНСБ Пламен Димитров лансира идеята пари за пенсии да се набавят от сивия сектор.

„Търсим решения, които да удовлетворят всички, вариант, който да е реално постижим", се казва в декларация на ГЕРБ, пратена до медиите в навечерието на срещата.

Профсъюзите също ще представят своите виждания как да се намерят пари за пенсионната система. Те са убедени, че вдигането на възрастта няма да изпълни тази цел.

„И двете страни са изразили нагласата си, че очакват да излязат от срещата с достойнство и с решения в интерес на държавата и работниците”, се казва още в декларацията на управляващите.

Протестиращите днес декларираха, че нямат намерение да се отказват от стачката, докато не се постигне споразумение с управляващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШЕФ

    0 0 Отговор
    АБЕ ДЕПУТАТИТЕ НЕЩО МНОГО МИ СЕ ВИЖДАТЕ ? В ТАЗИ КРИЗА НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА СТАНЕТЕ НАПОЛОВИНА А ? САМО МИШКУВАТЕ И ЛАПКАТЕ НА ГЪРБА НА НАРОДЕЦА ! АЙДЕ ИЗРИВАЙТЕ СЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ИЗЛИШНО МНОГО СТЕ ! ТАЯ РАБОТА ТАМ Е МАКСИМУМ ЗА 80 ЧОВЕКА ! ДРУГИТЕ СТЕ ТЪРТЕИ И ТУНЕЯДЦИ ! МАЙ ЩЕ ИМА СЪКРАЩЕНИЯ И ПРИ ВАС ! ДАЖЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! НЕ МИСЛИТЕ ЛИ ГОСПОДА ,,ПАТРИОТИ '' И ,,РАДЕТЕЛИ'' ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА ! ИЗЧЕЗВАЙТЕ ОТ ТАМ И БЕЗ ТОВА ПО ЦЯЛ ДЕН ИЗМИСЛЯТЕ САМО ГЛУПОСТИ И СИ БЪРКАТЕ В НОСОВЕТЕ ! АКО БЯХТЕ СВЕСТНИ СЕГА ХОРАТА НЯМАШЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ! МЕНЕ ПЪК АКО ПИТАТЕ ВСИЧКИ БИХ ВИ УВОЛНИЛ ЧЕ И ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ВАС !