Last news in Fakti

1 Декември, 2011 08:25 947 2

ГЕРБ не се отказва от вдигане на възрастта за пенсия

  • герб-
  • пенсии-
  • синдикати
ГЕРБ не се отказва от вдигане на възрастта за пенсия - 1
Снимка: БГНЕС

Не виждам промяна в позицията по отношение на повишаването на възрастта за пенсия. Това че предлагаме да се случи по-плавно, за да върнем диалога със синдикатите,  е разумен ход. Така председателят на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова отговори пред бТВ на въпроса клекна ли ГЕРБ пред вчерашния протест.

Вчера управляващи и синдикати се договориха за плавно увеличаване на пенсионната възраст - увеличаването да стане плавно – по 4 месеца през 2012 г., 2013 г. и 2014 г., предаде бТВ.

Единственото компромисно решение е това да не се случи шоково от 1 януари, както се предвиждаше, стана ясно още от думите на Стоянова.

Преди това депутатите отложиха разглеждането на промените и подновиха диалога със синдикатите след днешния многохиляден протест пред парламента.

Сделката обаче трябва да се одобри, както от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков, така и от ръководствата на синдикатите. Такива разговори предстоят днес.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ хайдутин

    0 0 Отговор
    -Кой гласува за тия кучета,бе,които освен да вдигат цени;глоби и да се опитват да ни направят мулета на по 80 год. нищо свястно не правят за населението на Държавата-За какво ги търпим-"Уморените коне не ги убиват,нали..."-а ГЕРБ им вади душите,еничари-отгледани от тази Държава,затриващи тази Държава-и еничарите са били същите,спомнете си...!!!
  • 2 ІІІ категория

    0 0 Отговор
    Вземайте ,грабете,скубете,смучете ,нали ще има пак избори.Ние ги вкарахме в парламента а те ни заробиха до гроб.