Last news in Fakti

8 Декември, 2011 10:18 916 0

ГЕРБ: Партизанщината е политика на определени партии

  • красимир велчев-
  • парламент-
  • герб

„Атака“, БСП и ДПС са една опозиционна коалиция, заяви Красимир Велчев

ГЕРБ: Партизанщината е политика на определени партии - 1
Снимка: БГНЕС

Партизанщината е политика на определени партии. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод вчерашния работен ден на депутатите и късното гласуване на бюджета на ДОО за 2012 г., който не бе приет поради липса на кворум.

ГЕРБ спазват поетия ангажимент да отработим с извънредни заседания до Нова година почивката преди изборите, поясни той. Явно отработването не се отнася за опозицията и партизанщината е политика на определени партии, заяви депутатът. Тези, които са тук в парламента, са изпратени, за да работят и получават своите заплати и доходи от бюджета, от всички данъкоплатци, напомни той.

Така че в тези два или три дни, които са най-важни за парламента, когато се гласува бюджетът, на работа трябва да са и опозицията, и управляващите, подчерта народният представител от ГЕРБ. Не е допустимо, когато се обсъждат толкова важни неща като пенсионната реформа председателят на социалната комисия да отсъства, каза укоряващо той.

От „Атака“, сутринта казаха, че не е сериозно да гледаме бюджета на ДОО за 2012 г. сега, а после и видяхте ли, че при гласуването предложението бе подкрепено и от БСП, и от ДПС, запита Велчев. „Аз сега като гледам „Атака“, БСП и ДПС е една партия, една опозиционна коалиция“, отбеляза депутатът.

Според Красимир Велчев парламентарната практика е, когато се гледа бюджетът да се гледа до изчерпване на дневния ред и това не е прецедент, а традиция в НС. Можете да се върнете и миналата година, и по-миналата и да проверите. И преди нас това е било така”, каза още  Красимир Велчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА