Last news in Fakti

2 Декември, 2011 21:25 955 0

Започваме интензивен диалог със сирийската опозиция

  • сирия-
  • николай младенов

Младенов призова за спиране на насилието

България поставя началото на интензивен диалог със сирийската опозиция. Това обяви външният министър Николай Младенов, който се срещна в София с представители на опозиционния Сирийски национален съвет. Неговият лидер Бурхан Галиун и още трима членове пристигнаха на изненадващо посещение в рамките на конференцията, организирана от българското правителство и посветена на арабските революции.

Възможностите за хуманитарна помощ за сирийското население, пострадало от репресиите на режима, са обсъдени в разговорите между българския външен министър и Бурхан Галиун.

Според сирийския представител с тази визита България легитимира Сирийския национален съвет. Николай Младенов заяви, че МВнР не прекратява отношенията си със сирийския президент Башар Асад. Той посочи, че България ще продължи да поддържа все по-интензивен диалог с всички сирийски опозиционни групи, както и постоянно ще изпраща послания към Дамаск за спешната нужда от прекратяване на насилието и провеждане на свободни избори.

Днес има само един изход от ситуацията в Сирия - категорично да се спре насилието, да се допуснат международни наблюдатели от Лигата на арабските държави, да се осигури хуманитарен достъп до населението и да се организират свободни избори, заяви Младенов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА