Last news in Fakti

28 Ноември, 2011 19:13 899 2

Сирия върши престъпления срещу човечеството

  • оон-
  • сирия-
  • убийства

Оценката идва от доклад на ООН

Сирия върши престъпления срещу човечеството - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийските сили за сигурност са вършили престъпления срещу човечеството, опитвайки се да потушат антиправителствените протести. Това се казва в доклад на ООН, посветен на размирната ситуация в страната, цитиран от Би Би Си. От документа излизат ужасяващи обвинения в убийства, мъчения и сексуално насилие над цивилни граждани.

ООН призовава Дамаск да накаже виновните на престъпленията стрелци по „живо месо“.

Властите твърдят, че са изправени срещу съпротивата на въоръжените групировки.

От началото на насилието от март до момента жертвите са 3500 души. Бройката не може да се потвърди, тъй като представи на чужди медии и външни наблюдатели не са допускани в Сирия.

Тричленната комисия на ООН пише още в доклада, че посегателствата срещу цивилни стават в различни част на страната.

Само от края на септември до средата на ноември те са интервюирали 223 жертви, свидетели и разследващи по престъпленията. Един от военните дори разказва, че е бил измъчван, защото не е спазил заповедта да се стреля по демонстрантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Николов

    0 0 Отговор
    върши ама е стабилна държава не като размирен египет
  • 2 Toni Tonev

    0 0 Отговор
    Сирия- следващата жертва на илюминатската колконизация на света -първо ЦРУ изпраща диверсанти да доведат хаос, след туй НАТО ще"помогне" с бомби и картеч.Театъра с Либия се повтаря медиите промиват мозъците с дебели лъжи:"ужасяващи убийства, мъчения и сексуално насилие над цивилни граждани, престъпления срещу човечеството" което в същност е дело на изпратените от ЦРУ терористи, а медиите го приписват на сирийските сили за сигурност.Ето истината
    "Властите твърдят, че са изправени срещу съпротивата на въоръжените групировки."
    Следва военна интервенция- война и насилствена зямяна на непослушния режим с марионетно правителство.