Last news in Fakti

5 Декември, 2011 15:44 872 0

По Красива България са изпълнени 31 обекта на стойност над 7.1 млн. лв

  • монтана-
  • тотю младенов-
  • красива българия-
  • обекти-
  • мтсп-
  • бенефициенти
По Красива България са изпълнени 31 обекта на стойност над 7.1 млн. лв - 1
Тотю Младенов - Снимка БГНЕС

По проект „Красива България” през настоящата година са изпълнени 31 обекта на стойност над 7.1 млн. лв. От тях 3.6 млн. лв. са финансиране от МТСП, а останалите 3.5 млн. лв. са от бенефициенти. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов  при откриването на реновирана сграда по проект „Красива България” днес в Монтана. Той поясни, че за реализацията на обектите са били наети 683 работника, от които 247 безработни лица.

По време на церемонията министър Младенов и областният управител на Монтана Ивайло Петров отбелязаха доброто сътрудничество между МТСП, бизнеса и местната власт.

Обновяването на фасадите на областната администрация в града се извършва по мярка „Подобряване на градската среда” на ПКБ. Oбщата стойност на обекта e 287 934 лв.,  от тях 99 913 лв. финансиране от МТСП и 188 021 лв. съфинансиране от ОА-Монтана. Ремонтът включва доставка и монтаж на PVC дограма, первази и окачена фасада, изкърпване на външна мазилка, полагане на топлоизолация и цветна силиконова мазилка.

При изпълнението на обекта са наети 23 работника, в т.ч. 12 регистрирани в ДБТ безработни. Проведени са две квалификационни обучения на общо 20 регистрирани в ДБТ-Монтана безработни. Обученията са по специалностите „Производство на кулинарни изделия и напитки” и „Хотелиерство”.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА