Last news in Fakti

7 Декември, 2011 13:12 1 253 0

Делото за стачката в БДЖ не тръгна (обновена)

  • бдж-
  • сгс-
  • съд-
  • стачка

Софийски градски съд не даде ход на делото за стачката в БДЖ. В съдебната зала се оказа, че само 17 от железничарите, срещу които е подаден искът, са били призовани редовно, но в нарушение на Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК). Причината е, че те са били уведомени за заседанието на работното си място, а не както изисква законът – на домашния им адрес, коментира електронното издание Медиапул.

Следващото заседание е насрочено за 1 февруари 2012 г. от 11.30 часа, допълват от КНСБ. Причина за отлагането е че юристите на БДЖ са завели нередовна искова молба, както и че на ответниците - работници и служители не са посочени адресите и ЕГН, което е задължително изискване по ГПК за редовността на исковата молба.

Освен това работниците и служителите не са призовани 7 дни преди съдебното заседание, не са им връчени исковите молби и доказателствата към тях, което също е задължително изискване за даване ход на делото. Съдът е дал задължителни указания и срок на юристите на БДЖ да поправят всички пропуски, (дал им е възможност да представят искови молби и доказателства към тях, които да бъдат връчени на работниците и служителите като спазят изискванията на ГПК).

Ако до 01.02.2012 г. юристите на БДЖ не са изпълнили задължителните указания на съда и не са отстранили нередовностите, исковата молба, заедно с приложенията към нея трябва да бъде  върната и делото - прекратено.

 

Делото може да бъде отложено и ако всички работници и служители не са редовно призовани за съдебното заседание на 01.02.2012 г.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА