Last news in Fakti

7 Декември, 2011 14:18 1 029 2

КТ „Подкрепа“ се стяга за стачка

  • кт "подкрепа"-
  • синдикати-
  • стачка-
  • пенсии
КТ „Подкрепа“ се стяга за стачка - 1
Снимка: Факти.бг

КТ „Подкрепа“ започва да се готви за ефективни национални протестни действия, включително национална стачка във всичките й форми. Такова решение взе на извънредно заседание Конфедеративният съвет на синдиката, съобщават от неговия пресцентър.

Остава подкрепата за стачката в БДЖ, а решението за напускане на Националния съвет за тристранно сътрудничество също не се променя.

В позицията се съдържа и призив към местните структури за публично изразяване на възмущение и недоволство от лошите действия на управляващите.

„Напомняме на народните избраници, че са избрани от народа и са се клели да служат в името на народа. Ние помним всяко тяхно действие и решение“, допълват от синдиката.

КТ „Подкрепа“ се аргументира, че правителството не спазва подписани ангажименти за пенсионната реформа в България. Синдикатът протестира и срещу незаконното внасяне на промени чрез Закона за бюджета между първо и второ четене, променяйки възрастта за пенсиониране на първа, втора и трета категория труд, без наличието на солидни аргументи.

Детайли кога и къде ще се състои стачката не се посочват.

Предишният протест на 30 ноември, организират от КНСБ и КТ „Подкрепа, бе за пенсионните промени, а след него се стигна до оттегляне на предвиденото вдигане на възрастта за пенсиониране с една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    Агент"КИРИЛ"действа...........мале,мале!!!!
  • 2 гражданин

    0 1 Отговор
    Синдикатите дрямаха с години и си лапаха нашите пари, сега решиха да се появят и да създават безредици вместо да помагат.Не разбират ли,че пари НЯМА.Нещата се затягат.