Last news in Fakti

8 Декември, 2011 08:52 1 089 1

Петков: Синдикатите са сваляли правителства

  • кръстьо петков-
  • синдикати-
  • протест

МВФ и МОТ идват в София на дискусия за кризата

Петков: Синдикатите са сваляли правителства - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да се учудя и за национална стачка пред празниците. По тези въпроси разговарях и с д-р Тренчев и с Пламен Димитров.  Това заяви пред БНР проф. Кръстьо Петков, председател на „Обединен блок на труда - български лейбъристи“ и бивш лидер на КНСБ. Не бива да забравяме, че синдикати са сваляли правителства, допълни той, като припомни зимата на покойния вече премиер Андрей Луканов и години след това падането на правителството на Жан Виденов 1996/1997г.

Ние трябва да сме наясно искаме или не да имаме европейски синдикати. Според мен синдикатите не трябваше да проявяват наивност и твърде много да вярват на управляващите, посочи проф. Петков.

Това, което се случва в пенсионната реформа има договорености и синдикатите не искат нищо повече от това. Но веднага след изборите г-н Дянков вкара в парламента един шоков вариант, с който изпреварваме всички в Европа. И премиерът, и Дянков искат да ни сочат с пръст като „отличници“.

КНСБ и КТ „Подкрепа“ имат много добри експерти и са добре подготвени за преговори, но в един момент управляващите стигат до някъде и после се прави друго, смята проф. Петков. Според него правителството е клекнало пред синдикатите преди изборите, но след това всеки търси своето.

„Стигна се до един гаф г-н Дянков изчезна точно в този момент, замина някъде в чужбина и синдикатите започнаха да говорят неформално с премиера. А и Дянков заяви аз съм председател на Тристранката.

През февруари 2012 МВФ и Международната организация на труда ще имат съвместна дискусия в София за справяне с кризата и ролята на синдикатите, съобщи проф. Петков. Тази информация му е дал лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който в момента е в Брюксел, допълни професорът.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 eee

    0 0 Отговор
    Кви синдикати кви пет лева, само им вище дъртите физиономии и кажете тия не са ли от комунягите дето ограбиха държавата и преди 10 и след 10 ноември. Омръзна ми от комуняги, които искат само да лапат. да вземат да поработят малко всички стачкуващи в реална фирма с реална работа да видим каква производителност на труда ще имат. Всички от стачкувщите са крайно неконкурентноспособни и в това е техният проблем. 20 години на едно топло местенце и държавата майка хранилница е плащала. Те са пушили цигари и пили ракиа и сега когато трябва да се работи наистина какво се получава. правителството е лошо. Я питайте младите хора дето работят на по две места за да могат и да учат и да издържат семейство. Говорят по 2 чужди езика и си скъсват задниците от бачкане. А тиа от БДЖто и български говорят трудно -в БДЖ можеш да чуеш всички диалекти на Българския но не и чист български. Айде стига синдикати и мързеливи БДЖейци