Last news in Fakti

9 Декември, 2011 08:45 1 008 0

Президентът се среща със синдикатите

  • първанов-
  • вето-
  • синдикати

Обсъждат пенсионната реформа и стачката в БДЖ

Президентът Георги Първанов ще се срещне с лидерите на синдикатите КТ „Подкрепа” и КНСБ д-р Константин Тренчев и Пламен Димитров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата е днес от 10.00 часа на „Дондуков” 2.

Ще искаме от президента две неща. Едното е да наложи вето върху промените в пенсионирането и второто е да свика Съвета за национална сигурност, защото БДЖ е национална сигурност. Това заяви пред Нова телевизия Мика Зайкова, финансов експерт на КТ „Подкрепа“.

Не можем да стачкуваме по Коледа, защото ще отнемем и малкото радост от празника на хората, категорична бе Зайкова. Тя разкри бъдещите действия на синдикатите. Всичко ще се случи много бързо. Искаме да направим едно постъпателно движение, да се стачкува по места, в деня, когато се прегласуват промените в пенсионирането въпреки ветото на президента.

Ние сме решили, че в деня на гласуването, ще стачкуваме по места. Ако го прегласуват, то в периода преди Конституционния съд ще направим национална стачка. И след това, ако пак няма разум, каквото реши Конституционният съд, разясни още Зайкова.

Ние ще говорим с президента и за железничарската стачка, защото ситуацията става взривоопасна там. Според финансовия експерт от КТ „Подкрепа“ ръководството на БДЖ безогледно спира влаковете. Не искам БДЖ да работи по този начин, категорична бе тя.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА